Chassi och nätaggregatstillverkaren Antec har nu startat ett dotterbolag vid namn Soundsience som fokuserar på ljud och multimediaprodukter. Soundsience Rockus 3D är företagets första produkt på marknaden och det handlar om ett 2.1 högtalarsystem som med egen ljudprocessor ska vara kapabel att simulera surroundljud.

Soundsience Rockus 3D består av två cylinderformade satelliter som tillverkade i anodiserad aluminium ska vara utvecklade för att minimera vibrationer och distorsion. Tillverkaren menar att man genom sin egenutvecklade Soundsience 3D audu technology (3Dsst) ska kunna simulera 3D-ljud, vad vi vill kalla surroundeffekter, med hjälp av endast sina två högtalare. Detta sker genom ett flertal DSP-algoritmer som räknar ut var och hur olika effekter ska placeras. Högtalarna har även ett vanligt stereo-läge för vanlig musikuppspelning.

rockus

De två satellithögtalarna kompletteras av en passiv subwoofer som med en kompakt design (350.5 mm (H) x 195.6 mm (B) x 269.2 mm (D)) och en fjärrkontroll ska ge kontroll över ljudsystemet och anslutna enheter. Förutom inkoppling till dator finns det även analoga och digitala ingångar där man kan koppla in spelkonsoler, MP3-spelare eller andra ljudkällor, vilka man för övrigt kan växla mellan på fjärrkontrollen.

Priset på Soundsience Rockus 3D ligger på motsvarande 2 500 kronor inklusive moms och ska finnas i butik inom kort med 2 års garanti.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid