Microsoft har inte haft det allt för lätt när det kommer till de senaste stora uppdateringarna till operativsystemet Windows 10. Något som nu sägs ha fått utvecklaren att sänka antalet stora uppdateringar från två till en per år.

Microsoft har haft ett hektiskt år när det kommer till sitt operativsystem Windows 10. Utvecklaren har tidigare siktat på att lansera två stora uppdateringar till operativsystemet varje år, en under våren och en under hösten. Detta tillsammans med en regelbunden ström av mindre buggfixande uppdateringar däremellan.

Dock har det inte gått jättesmidigt med de senaste stora uppdateringarna. Den uppdatering som skulle ta operativsystemet användare till version 1809, även känd som 2018 års oktober-uppdatering, led av en lång rad problem. Problemen hopade sig så pass att distributionen av uppdateringen var tvungen att avbrytas.

När det sedan blev dags för den stora uppdateringen under våren 2019 var det inte lika många problem som dök upp när version 1903 hade börjat skickas ut till användare. Microsoft har dock varit mer försiktiga vad gäller distributionen av uppdateringen sedan de många hinder som kom i vägen för fjolårets höstuppdatering dök upp. Nu sägs utvecklaren ta det hela ett steg längre.

Halverat antal stora uppdateringar för bättre kvalitetskontroll?

Den tyska hemsidan PCGameshardware hävdar att Microsoft planerar att halvera antalet stora uppdateringar per år. Anledningen till detta sägs vara för att ge utvecklaren mer tid för kvalitetskontroll. En av de två årliga uppdateringarna sägs krympa i storlek men fortfarande vara mer omfattande än de uppdateringar Microsoft skickas ut varje vecka. Den årliga stora uppdateringen kommer fortsätta att rikta in sig på aspekter som gränssnitt, drivrutiner och och operativsystemkärnan (engelska: kernel). Medans den mindre uppdateringen fokuserar på saker som operativsystemet egenskaper och användargränssnitt.

Huruvida den tyska hemsidan visar sig ha korrekt information eller ej återstår att se. Skulle informationen stämma kan kommande version 1909 bli en mindre uppdatering om användaren i fråga sitter på version 1903 sedan innan. Nästa faktiskt stora uppdatering kan således bli den som tros bära versionsnamnet 2003.

Så pausar du uppdateringar i Windows 10

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid