I en video på Youtube och i ett meddelande på Twitter gör hackernätverket Anonymous det klart att de planerar att fortsätta sina Internet-baserade attacker mot Islamiska Staten. ”Vi kommer att sätta igång den största attacken mot er någonsin”, säger en fransktalande man som bär den klassiska Guy Fawkes-masken i en video.

Efter de tragiska terrorattentaten i Paris som terrorgruppen IS har tagit på sig publicerar nu hackernätverket Anonymous en officiell video tillsammans med en tweet som berättar hur de planerar att reagera på händelserna. På franska berättar en man med Guy Fawkes-mask i en nyligen publicerad video att IS kan ”förvänta sig oss” och i en tweet förtydligas nätverkets planer på engelska: ”Missta er inte: #Anonymous är i krig med #Daesh. Vi kommer inte att sluta motsätta oss #Islamiskastaten.”

Efter Charlie Hebdo

Det nya meddelandet från Anonymous kan beskrivas som en upprepning av det meddelande som publicerades strax efter attackerna mot Charlie Hebdo under början av 2015. Även då gjorde Anonymous det tydligt för omvärlden att de hade för avsikt att försvaga IS genom attacker över Internet. Sedan dess ska medlemmar i Anonymous ha avtäckt hundratals IS-medlemmar och lämnat deras uppgifter till amerikanska och europeiska myndigheter.

Minst 129 människor dog under attackerna i Paris i fredags. Många skadade människor vårdas fortfarande på franska sjukhus och det finns risk för att fler kan komma att omkomma som ett resultat av attackerna.

Källa: Mirror, DN

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
S0urcerr0RMorkulLoppanHgeeeeeh1 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Illwill
Gäst
Illwill

”Vi mördade just över 100 personer i Paris och vi har slaktat, våldtagit och betett oss som odjur länge nu, ännu längre om man räknar in våra förfäder…men det är bäst vi slutar, för ett gäng nördar kommer annars hacka våra Facebook-konton”

Seriöst?

geeeeeh1
Gäst
geeeeeh1

[quote name=”Illwill”]”Vi mördade just över 100 personer i Paris och vi har slaktat, våldtagit och betett oss som odjur länge nu, ännu längre om man räknar in våra förfäder…men det är bäst vi slutar, för ett gäng nördar kommer annars hacka våra Facebook-konton”

Seriöst?[/quote]

”Sedan dess ska medlemmar i Anonymous ha avtäckt hundratals IS-medlemmar och lämnat deras uppgifter till amerikanska och europeiska myndigheter.”

Medlem
Wargreymon

Med tanke på att folk hellre ser Stockholm bombas än att bli övervakade (kommentar på Sweclockers med massa ”gilla”), så är det ju tur att någon spionerar och blir hejade på.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”wargreymon”]Med tanke på att folk hellre ser Stockholm bombas än att bli övervakade (kommentar på Sweclockers med massa ”gilla”), så är det ju tur att någon spionerar och blir hejade på.[/quote]
Övervakning är aldrig en lösning, det är bara någonting som terroristerna vinner på. Svensson blir övervakad medan de som vilm enkelt kommer undan via VPN tjänster.

För att citera Benjamin Franklin:
”Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.”

Medlem
Wargreymon

[quote name=”Morkul”][quote name=”wargreymon”]Med tanke på att folk hellre ser Stockholm bombas än att bli övervakade (kommentar på Sweclockers med massa ”gilla”), så är det ju tur att någon spionerar och blir hejade på.[/quote]Övervakning är aldrig en lösning, det är bara någonting som terroristerna vinner på. Svensson blir övervakad medan de som vilm enkelt kommer undan via VPN tjänster. För att citera Benjamin Franklin:”Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.”[/quote]Hur vinner terrorister på att bli övervakade? Sedan har ju anonmymous hittat massa information och gett till myndigheter, så… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”wargreymon”]Hur vinner terrorister på att bli övervakade? Sedan har ju anonmymous hittat massa information och gett till myndigheter, så de fungerar ju uppenbarligen att hitta information. Bara för att man kan dölja sin data betyder inte att alla gör det. Det är som att säga att vi inte borde ha övervakningskameror i butiker för att det finns folk som är skickliga på att stoppa saker i sina fickor ändå.[/quote] Terroristerna vinner på att fler och fler går över till skyddade alternativ, som exempel VPN. När myndigheterna lättvindigt väljer att bevilja civil övervakning av bland annat piratdata (data som bland… Läs hela »

Medlem
Wargreymon

[quote name=”Morkul”][quote name=”wargreymon”]Hur vinner terrorister på att bli övervakade? Sedan har ju anonmymous hittat massa information och gett till myndigheter, så de fungerar ju uppenbarligen att hitta information. Bara för att man kan dölja sin data betyder inte att alla gör det. Det är som att säga att vi inte borde ha övervakningskameror i butiker för att det finns folk som är skickliga på att stoppa saker i sina fickor ändå.[/quote] Terroristerna vinner på att fler och fler går över till skyddade alternativ, som exempel VPN. När myndigheterna lättvindigt väljer att bevilja civil övervakning av bland annat piratdata (data som… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”wargreymon”]Så de spränger folk och sig själv i luften och skjuter folk för att de vill att fler ska använda VPN? Vi har övervakningskameror, säkerhetsvakter, patrullerande poliser, lapplisor, hastighetskontroller/kameror etc. Men att leta terrorister, mördare, kidnappare etc på Internet, där går gränsen?[/quote] Att massövervaka i förebyggande syfte är fel oavsett hur det sker. Där av att bilder från övervaknings kameror får hämtas in först efter att ett brott har begåtts. Dessutom måste bilder från övervaknings kameror som inte är bevismaterial förstöras innom tämligen snäv tidsram. Problemet med massövervakning på internet är att det kommer aldrig leda någonstans eftersom det… Läs hela »

Medlem
Wargreymon

[quote name=”Morkul”][quote name=”wargreymon”]Så de spränger folk och sig själv i luften och skjuter folk för att de vill att fler ska använda VPN? Vi har övervakningskameror, säkerhetsvakter, patrullerande poliser, lapplisor, hastighetskontroller/kameror etc. Men att leta terrorister, mördare, kidnappare etc på Internet, där går gränsen?[/quote] Att massövervaka i förebyggande syfte är fel oavsett hur det sker. Där av att bilder från övervaknings kameror får hämtas in först efter att ett brott har begåtts. Dessutom måste bilder från övervaknings kameror som inte är bevismaterial förstöras innom tämligen snäv tidsram. Problemet med massövervakning på internet är att det kommer aldrig leda någonstans eftersom… Läs hela »

LoppanH
Medlem
LoppanH

Kan dom avslöja bara ett fåtal så är det ju alltid nåt, jag lär ju inte göra det i alla fall som inte ens vet vad ip tunnlar å vpn tjänster är.
P.S jag har fattat är det är för att dölja sig men har noll koll

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”wargreymon”]Så hur menar du att anonymous har lyckats fiska ut information? Det räcker med att någon tabbar sig och det kommer ett mål att fokusera på. Men ditt argument emot övervakning är för att man kan undvika det? Varför har vi ens poliser? Man kan ju lika gärna undvika dem och lagarna också.[/quote] Anonymous massövervakar inte!! De har inte de resurserna för att göra något sådant utan de sätter in sina resurser, extremt kunniga sådana, på mycket exakta ställen. Samlar på sig information om ett fåtal personer inte miljontals. Därför kan de lyckas med lyckas fiska ut informationen. Polisens… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”LoppanH”]Kan dom avslöja bara ett fåtal så är det ju alltid nåt, jag lär ju inte göra det i alla fall som inte ens vet vad ip tunnlar å vpn tjänster är.P.S jag har fattat är det är för att dölja sig men har noll koll[/quote] Prova ett program som Freedome från F-secure. Där får du krypterad trafik från din dator till ett IP nummer som flera andra användare använder vilket gör det mycket svårt att spåra vilken person som egentligen står för vilken trafik. Alltså utåt sätt så har du det IP-nummer som servern har och ditt IP-nummer… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Fyfan! Bäst att massövervakningen och Anonymous får pli på IS-grenarna!Om IS rör en enda Svensk i mitt närområde så kommer konsekvenserna bli nästa stornyhet – Det kan jag lova! Blir bara så sjukt trött när länder som Sverige och Frankrike ger människor tak över huvudet och möjligheter, men till stor del får denna sjuka mentalitet som tack. PS. jag ser redan vad dom många mini-gangstrarna sysslar med varje vecka här i järfälla. Plankar var enda dag. Sätter bilar i brand. Rånar butiker och människor. Utövar ficktjuvande. Aggressiva utspel och vandalism… Detta, medans deras föräldrar entrar allt högre maktpositioner inom kommunen.… Läs hela »