Googles mobila operativsystem Android åtnjuter idag en stadig tillväxt med stöd från flera av de största mobiltillverkarna i världen. Enligt en rapport från Strategy Analytics husear operativsystemet idag i 80 procent av världens smartphones.

Mer specifikt är det 79,5 procent av världens smartphones som använde Android under andra kvartalet i år enligt Strategy Analytics. Under samma period förra året var värdet 69,5 procent, och att ha tuggat i sig 10 procent av den globala smartphonemarknaden på ett år är en helt klart imponerande bedrift.

Det förekommer fortfarande stora variationer mellan olika regioner. Europa och framför allt Asien har en hög grad Android-användning, förutom Storbritannien där Android innehar 56,2 procent av marknaden och Apple Ios innehar 30,5 procent enligt Kantar Worldpanel Comptech.

I jämförelse innehar Apple 13,6 procent av världsmarknaden och Microsoft 3,9 procent med Windows Phone, som växer i popularitet men fortfarande har en lång väg att gå. Både Android och Ios har ett gott försprång när det kommer till märkeslojalitet och applikationsutbud och Microsoft kommer även behöva arbeta på att få ut högpresterande telefoner som kan konkurrera i entusiastsegmentet.

Källa: Strategy Analytics och Kantar Worldpanel Comtech via The Register


Relaterade nyheter:

Annons

5
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Tempelnsigelqott Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Json_81

Undrar hur stor andel som är ica’s 500:- samsung och liknande som knappt borde räknas som smartphones.

Såg statistik på mobila OS från svenska sidor där det är dubbelt-tredubbelt så många besökare från iOS-enheter.

igelqott
Gäst
igelqott

@Json_81 Du får räkna in plattor där också, där ipads antagligen har 70-80% av marknaden i sverige. Samt att det surfas bra mer på plattor än i telefoner. Kör de android så är det en smartphone, sen om du anser att det inte är det, så är det din personliga åsikt, alla har tyvärr inte råd att köpa flaggskeppen inom mobilmarknaden, där iphone enbart huserar. Android har tagit över en stor del av svenska mobilmarknaden också, stora anledningen är troligen att apple inte har släppt någon större mobil med större skärm skulle jag tippa på, eller i allmänhet inte kommit… Läs hela »

Medlem
Json_81

[quote name=”igelqott”]@Json_81 Du får räkna in plattor där också, där ipads antagligen har 70-80% av marknaden i sverige. Samt att det surfas bra mer på plattor än i telefoner. Kör de android så är det en smartphone, sen om du anser att det inte är det, så är det din personliga åsikt, alla har tyvärr inte råd att köpa flaggskeppen inom mobilmarknaden, där iphone enbart huserar. Android har tagit över en stor del av svenska mobilmarknaden också, stora anledningen är troligen att apple inte har släppt någon större mobil med större skärm skulle jag tippa på, eller i allmänhet inte… Läs hela »

ns
Gäst
ns

Man måste komma ihåg att de som köper billiga telefoner kanske bara använder den för att ringa med och inte gör något annat med den. Jag tror knappast att någon har en Androidtelefon för att ringa med och en Iphone för att surfa med.

Bara för att alla köper en smartphone betyder inte att man överger datorn med tangentbord. Det finns många saker man inte kan göra bekvämt med en smartphone eller surfplatta. Exempel på tillfällen man behöver en riktig dator med stor skärm är CAD, 3D-produktion och liknande.

Tempel
Medlem
Tempel

[quote name=”Json_81″]Undrar hur stor andel som är ica’s 500:- samsung och liknande som knappt borde räknas som smartphones.

Såg statistik på mobila OS från svenska sidor där det är dubbelt-tredubbelt så många besökare från iOS-enheter.[/quote]

Iphones räknas ju som smartphones och dom är på samma nivå.