Google Android har fått ordentligt fotfäste på smartphonemarknaden och i nya rapporter från analytiker visar det sig nu att Android seglat förbi Apples iOS i USA:s försäljningsstatistik. Även globalt växer Android så det knakar med en årlig tillväxt om 851%.

Android har nu tagit sig förbi iOS på marknaden men det är inte bara Apple som förlorat marknadsandelar de senaste kvartalen. Microsoft och Research in Motion tappar också stadigt med BlackBerry och Windows Mobile.

Google Android fanns på 27% av alla sålda smartphones under de senaste 6 månaderna, vilket kan jämföras med iOS som hittades på 23% av telefonerna. BlackBerry är fortfarande ledande på den amerikanska marknaden med 33% marknadsandelar medan Windows Mobile sjunkit ytterligare till 11%.

mobile-OS-share-recent-2010

Ser man på det totala antalet smartphoneanvändare i USA, där man inte sätter någon tidsgräns på försäljningen (med andra ord ger längre marknadsnärvaro högre procent) sitter iOS fortfarande på en säker andraplats efter BlackBerry.

mobile-OS-share-q2-2010

Smartphonemarknaden växer i sin helhet med 64% årligen och med de kraftfulla plattformar som redan finns på marknaden, för att inte tala om vad som gömmer sig runt hörnet, borgar det för fortsatt positiva siffror.

Android fortsätter att gå från klarhet till klarhet men med iPhone 4 ute på marknaden och en väntad lansering av Windows Phone 7 series under fjärde kvartalet finns det mycket som kan hända.

Källa: NielsenWire via Swedroid

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedKamikazepilot Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kamikazepilot
Medlem
Kamikazepilot

Är inte förvånad direkt. Google har varit väldigt duktiga och exekverat hela Android-utrullning exemplariskt i min bok.
Allt, från kontakt och ”lobbying” hos telefontillverkarna till input från användare har varit klockrent och nu börjar resultat komma in.
En väldigt spännande höst har vi att se fram emot 😉 Ska bli väldigt intressant hur Android kommer tas emot på tablet marknaden… 8)