Google har tidigare avslöjat att man ska lansera sin nästa version av Google Android under oktober eller november månad och nu har det dykt en video som sägs visa det nya operativsystemet. Ice Cream Sandwich eller Android 4.0 som det även kallats ser ut att kunna presenteras redan den 11 oktober, troligtvis i samband med en visning av nästa telefon i Nexus-serien från Samsung.

Den videogenomgång som nu publicerats av teknikbloggen Engadget visar den nuvarande Nexus-telefonen Samsung Nexus S som driver ett tidigare okänt Android-operativsystem med flera influenser från det tabletoptimerade Android Honeycomb – vilket stämmer väl överrens med ryktena kring Ice Cream Sandwich.

Telefonen som ska ropats in på en eBay-auktion verkar sedan köpet blivit fjärrlåst men om detta tyder på att det hela är en bluff eller att Google brustit rejält i sin hantering av mjukvaran är svårt att säga. Men videon och det som visas av operativsystemet ser ut att stämma med vad vi hittills hört om Ice Cream Sandwich.

Operativsystemet kommer att använda sig av en liknande applikationsväljare som i Android Honeycomb och även gränssnitt för kamera och notifieringar skiljer sig mot Android Gingerbread som används på dagens smartphones.

Extra intressant är att mobiljätten Samsung nu bjuder in till ett pressevent den 11 oktober där man tillsammans med Google ska berätta mer om nyheterna i Android. Man avslöjar inga detaljer om vad man ska visa upp, men med Apples tillkännagivande av iPhone 5 och iOS 5 den 4 oktober känns det som nära till hands att vi både får se mer information om Android Ice Cream Sandwich och den Samsung-tillverkare Nexus-telefon som väntas bli först med operativsystemet.

unpacked-google-episode

Nexus Prime väntas bli namnet och troligtvis hittar vi både en högupplöst Super AMOLED HD-skärm samt en ny och färsk Exynos 4212 processor på 1,5 GHz. Men den 11 oktober bör vi alltså veta med mer säkerhet.

Källa: Engadget och Androidandme

Relaterade artiklar:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Låter mumma detta! Ser fram emot Ice Cream Sandwich och Samsungs kommande Nexus lur!