Nvidia har gått ut med att lanseringen av Ampere-baserade Gerforce RTX 30-serien är deras bästa någonsin. En kinesisk tillverkare sägs ha börjat utvecklingen av DDR5-minnen med frekvenser på upp till 10 000 MHz och Ubisoft har bekräftat tid och datum för sitt event i samband med E3 2021.

Kapplöpningen om det snabbare DDR5-minnet har börjat med en kinesisk tillverkare som nu ryktas ha inlett ett utvecklingsinitiativ för att pressa standarden till 10 GHz. Årets upplaga av E3-mässan blir inte helt förvånansvärt en digital upplevelse men redan nu har vi börjat se utvecklare bekräfta sin närvaro och även ge tider för sina egna presentationer.

E3 2021 bjuder förhoppningsvis på spännande titlar den som väl lyckats få tag på ett Ampere-grafikkort kan avnjuta på sitt grafikkort som ingår i vad enligt Nvidia är deras mest lyckade lansering någonsin.

 

RTX 30-serien är Nvidias bästa lansering någonsin

Enligt företagets senaste presentation för investerare ska lanseringen av den senaste generationens grafikkort baserade på arkitekturen Ampere vara Nvidias bästa lansering hittills. Enligt den statistik tillverkaren delade med sig av har Ampere blivit företagets snabbast växande arkitektur och har anammats betydligt snabbare av spelintresserade än vad de två föregående arkitekturerna lyckades med.

Läs mer hos Wccftech.

 

Ubisoft Stockholm

Ubisoft bekräftar tid för E3-event

Årets E3-mässa kommer att gästas av aktörer som Nintendo, Xbox, Capcom, Konami och Ubisoft. Nu har den sistnämnda bekräftat tid och datum för sitt event som ska hållas i samband med mässan och det är den 12 juli klockan 22:00 svensk tid det bär av.

Läs mer hos Kitguru.

 

Netac sägs starta resan mot 10 GHz RAM

En ny rapport hävdar att den kinesiska tillverkaren Netac har lagt vantarna på sin första leverans av DDR5-moduler från Micron. Efter detta ska tillverkaren ha fastställt att DDR5-minnen med klockfrekvenser på brutala 10 000 MHz kommer att vara möjligt i framtiden. Något som företaget nu sägs ha påbörjat utvecklingen av. Även om det inte kommer att vara några hastigheter vi ser direkt när DDR5 implementeras på bred front är det ett någorlunda realistiskt mål och en utveckling som kan vara väldigt spännande att följa.

Läs mer hos Videocardz.

 

Sony Xperia 1 III och Xperia 5 III har unik zoomkamera

I veckan presenterade Sony sina nya flaggskeppsmobiler. Xperia 1 III och Xperia 5 III är först i världen med telefototeknik som ger två zoomlägen för samma kamera. Xperia 1 III är dessutom först ut med en 4K 120 Hz-skärm och ett uppgraderat batteri, trots att yttermåtten är helt oförändrade.

Läs mer om de nya modellerna på Surfa.se

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid