Small preview image

För lite mer än en vecka sedan rapporterade vi att Amiga Inc. och ACK Software skulle börja släppa Amiga-datorer igen. Två modeller skulle släppas och förra veckan presenterade vi instegsmodellen. Nu har tiden kommit för att presentera entusiastmodellen. Den nya high end-Amigan kommer att använda sig av en 64-bitars dual core-processor med en klockfrekvens på 2GHz. Dock är det ingen vanlig dual core-processor. I likhet med AMDs processorer har den inte en utan två inbyggda minneskontrollers med stöd för DDR2. Processorn verkar dessutom vara riktigt strömsnål då den endast ska dra 5-13W i normalt användande. Utöver detta ser vi en 16x och en 2x PCIe-port, dubbla gigabit-anslutningar och fyra SATA 2-portar. Priset är satt på $1498 i första hand, alltså närmare 10 000kr.


“This new design offers the Amiga user a new choice in hardware. Amiga believes that this new system will address the needs of the Amiga user today and into the near future.”, said Bill McEwen of Amiga, Inc.


Precis som Bill McEwen säger här riktar det sig ganska mycket mot dagens Amiga-ägare och personligen måste jag säga att jag knappast tror att Amiga kommer att locka till sig några stora skaror nya Amiga-användare. Sorligt, men troligen sant. Det kommer likväl bli intressant att se hur de kommande Amigorna kommer att prestera i förhållande till dagens monsterdatorer.


Källa: Safir , Amiga.com

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid