Cirka 40 år efter spelkonsolen Intellivision lanserades är det snart dags att gå tillbaka till samma upplägg igen med Amico som siktar på att förse spelsugna med relativt simpla speltitlar som ska ”föra folk samman” från och med oktober år 2020.

I år är det 40 år sedan konsolen vid namn Intellivision först lanserades. För 40 år sedan var det företaget Mattel som lanserade konsolen, nu har konsolmärket väckts till liv igen av ett företag som anammat namnet Intellivision. Den kommande konsolen går under namnet Amico och målet här kommer vara familjespel och ”lättare speltitlar”, inte någon direkt utmanare till Sony, Microsoft eller Nintendos konsolplattformar.

I samband med Gamescom 2019 har Intellivision lanserat en ny trailer för sin kommande konsol som ska lägga sig på en prislapp omkring 1 500 kronor. En spottstyver jämfört med marknadens konsoljättars produkter. Dock har vi här en spelkonsol som ser ut att likna den nyligen avlidna Ouya mer än någon konsol som erbjuder AAA-titlar.

”Our whole idea is to bring people together. Put them in the same room, having fun, communicating, bringing back that kind of game night. Playing games and having fun, no matter what skill level you are. That’s the magic that we want to bring back with the Intellivision Amico.” – Tommy Tallarico, Intellivision.

En konsol för hela familjen

Tallarico nämnde även hur samtliga speltitlar som kommer att lanseras till konsolen kommer att vara 100 procent exklusiva för plattformen. Bland dessa finns till exempel nyversioner av Snake och Ecco: The Dolphin. Konsolen kommer med totalt 17 förinstallerade spel och de speltitlar som kommer att kunna köpas till i efterhand kommer är tänka att bära prislappar från cirka 20 till 100 kronor.

Då Intellivision siktar på att göra Amico till en familjevänlig spelkonsol kommer inga spel att innehålla svårdomar eller våld. Det är bland annat sportspel, pusselspel, kortspel och spel i samma anda som de klassiska arkadtitlarna som företaget kommer att fokusera på för sin kommande konsol.

Intellivisions vision

Konsolen ska komma utrustad med en ”högteknologisk grafikmotor för 2D”, bildutgång i form av HDMI samt både USB-anslutningar och trådlösa lösningar i form av Wifi och Bluetooth. Handkontrollerna kommer med en 5,5 tum stor touchskärm, en styrbricka och sidoknappar som enligt Intellivision ska ha en ”taktil känsla”. Kontrollerna kommer även med inbyggt gyroskop, accelerometer, högtalare och mikrofon. Dessa ansluts till konsolen vie Bluetooth och laddas med hjälp av trådlös Qi-laddning.

Intellivision Amico kommer att lanseras den 10 oktober 2020.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
AMD73 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
AMD73
Medlem
AMD73

Faktiskt sugen på kul spel i 2D. Jag hade org när den kom för ca 40 år sedan. Så lär bli köp.