AMD:s konceptdator Project Quantum som visades upp under E3 2015 resulterade inte i några nya produkter på marknaden. Däremot har AMD nu patenterat designen hos datorn ännu en gång vilket kan peka mot att projektet inte är helt dött.

Under 2015 visade AMD upp konceptdatorn Project Quantum. En nytänkande enhet med hårdvara och kylarkomponenter i två separata kammare och futuristisk design. Denna enhet hamnade dock aldrig på marknaden och beskrevs senare av AMD som endast ett koncept. Sedan dess har det varit knäpptyst runt den kompakta datorn med spejsad design.

Det verkar dock som att projektet inte nödvändigtvis är helt dött och skrotat. AMD har nyligen patenterat designen hos Project Quantums chassi ännu en gång.

När konceptet först visades upp hade AMD inte sjösatt sin processorarkitektur Zen. Enheten som visades var utrustad med en Intel-processor, något som kan vara anledningen till att det aldrig startades någon massproduktion av datorn. AMD har dock gjort ett stort intryck på marknaden med sina Ryzen-processorer under de senaste åren och snart är Zen 3 och Ryzen 5000-serien här.

Patentansökan är dock endast för chassits design och inkluderar inga tekniska förklaringar och nämner ingenting angående potentiell hårdvara som kan huseras inuti enheten. Däremot skulle det kunna vara intressant att se AMD lansera en kompakt dator utrustad med Zen 3 och kommande Radeon 6000-serien baserad på grafikarkitekturen RDNA 2. Speciellt när Sony och Microsoft båda förbereder nästa generations spelkonsoler i form av Playstation 5 och Xbox Series X.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid