Andra generationens Ryzen-processorer är här och AMD:s processorserie Threadripper kommer att få samma behandling. Nu har andra generationens Threadripper-processorer börjat testas av AMD:s partners.

Under April månad lanserades 2000-seriens Ryzen-processorer. Dessa bygger på samma grund som fjolårets 1000-serie, men med ett par förfiningar samt att de tillverkas på 12 istället för 14 nanometer.

Detta har lett till en mindre förbättring i både klockfrekvenser och strömförbrukning hos den andra generationen jämfört med första.

Det har under en tid talats om att AMD:s processorer ur Threadripper-serien skulle få samma behandling. Något som bekräftats under den senaste tiden, bland annat i läckta produktplaner.

Andra generationens Threadripper förväntas lanseras under årets tredje kvartal och nu har AMD bekräftat att tidslinjen verkar hålla. Enligt en ny presentationsbild från AMD ska dessa processorer nu ha hittat sin väg till utvalda AMD-partners för tester.

Pressbilden nämner ingenting vad gäller klockfrekvenser hos de kommande processorerna. Däremot levereras andra generationens Ryzen-processorer med omkring 250 megahertz (MHz) högre klockfrekvenser från fabrik. Något som spekuleras även gälla för dessa nya Threadripper-modeller.

Även hur många modeller som den andra generationen kommer att bestå utav är oklart. När AMD lanserade andra generationens Ryzen-processorer så handlade det om fyra processormodeller, medans första generationen innehöll nio processormodeller.

Det återstår dock att se exakt vad för specifikationsskillnader vi kommer att se mellan de två generationerna. Något som står klart är däremot att AMD inte verkar ha stött på några förseningar vad gäller lanseringen och att de nya processorerna fortfarande förväntas lanseras i augusti.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid