Anandtech har publicerat en färsk artikel som behandlar en del av AMD’s framtid med tyngdpunkten på budgetprocessorer. För det första så kommer ordet ”Duron” att bytas ut mot ”Value”, och processorerna ska vara något bättre än en motsvarande Celeron vilket kanske inte är så svårt att åstadkomma. Dessa processorer kommer enbart att använda sig av 32-bitars arkikektur. Beroende på vilken del i value-segmentet man tittar på så finns det tre olika sockets, Socket A, 754 och 939. Det kommer alltså att finnas budgetprocessorer till de vanligaste socklarna som AMD har för tillfället.


Det verkar också som att AMD kommer att övergå till ett annat system för att mäta processorer, en komplett tabell finns på AnandTech men några axplock är ”Value 370” som kommer att finnas till Socket 939, och ”Value 320” som är en XP 3200+ med Socket A.


De har även med lite information som inte rör budget-världen, den rör Athlon FX-57 som kommer att vara en riktig best när den kommer. Den kommer att ligga över 4000+ och kräva riktigt höga effekter. FX-55 kommer enligt AMD att dra 104W vilket börjar bli lite väl magstarkt för en normal dator. Kanske går 90nm-processen samma öde till mötes som Intels Prescott? Det får tiden utvisa.


Om ni vill läsa mer i detalj kan ni kika på artikeln här

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid