En ny rapport som hävdas härstamma från information läckt av industrikällor menar att AMD:s kommande grafikarkitektur Navi för närvarande testas i företagets laboratorium och visas bättre resultat än förväntat.

I slutet av förra veckan publicerade hemsidan Fudzilla en rapport angående AMD:s kommande grafikarkitektur Navi. Informationen som Fudzilla delade sägs komma från pålitliga källor som hävdar att tidiga tester gett bättre resultat än vad AMD förväntat sig.

Navi ska i skrivande stund genomgå tester hos AMD och de resultat som den 7 nanometer-baserade arkitekturen visat hittills ska ha överträffat AMD:s förhoppningar. Fudzilla delar även med sig om lite mer information om vad för produkter vi kan komma att se den kommande arkitekturen i.

Tidigare rykten har pekat mot att Navi inte blir en ersättare till AMD:s mest högpresterande arkitektur Vega. Istället spekuleras arkitekturen ta över stafettpinnen från Polaris, en arkitektur som lanserades för första gången år 2016 och som sägs komma i en tredje iteration inom kort.

Navi

Således hävdas Navi rikta sig mer till mellansegmentet. Detta utesluter dock inte en eller flera möjliga högpresterande grafikkortsmodeller baserade på arkitekturen. Fudzillas källor gick inte in på vad för prestanda arkitekturen kan komma att leverera jämfört med existerande grafikkort. Tidigare spekulationer har däremot talat om prestanda i samma klass med Nvidias Geforce GTX 1080 till en prislapp på omkring 250 dollar. Detta är dock endast spekulationer och bör tas med en nypa salt.

Trots att det fortsätter vara tunt med information kring AMD:s kommande grafikarkitektur har ryktesmaskinerna fortsatt gå på högvarv. I slutet av september månad framkom det att den grafikarkitektur som tar över efter Navi väntas få namnet Arcturus, även denna döpt efter en starkt lysande stjärna på natthimlen.

Visar sig Fudzillas information stämma kan Navi komma att bli en trevlig överraskning i mellansegmentet. Dock har vi i dagsläget inget annat väl än att vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JBSupersaiyan_IVMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Håller tummarna för att detta verkligen stämmer.

JB
Medlem
JB

Har en känsla – AMD har nog något (riktigt bra) som ”lurar i buskarna”, men vad???

Supersaiyan_IV
Gäst
Supersaiyan_IV

Förmodligen det här: https://youtu.be/xCGdGpVUnqw?t=321

JB
Medlem
JB

Just så ja, det verkar högst troligt. Men det bör inte dröja för länge med den lanseringen (RTX2080 < NAVI ? < RTX2080TI) , januari vore nog lämpligt.