Vad som sägs vara en bild på den Navi 21-grafikprocessor som kommer att ligga till grund för AMD:s nästa flaggskepp inom grafikkort har nu fastnat på bild och det är inte någon liten pjäs det handlar om.

Det är fortfarande ett par veckor kvar innan AMD planerar att visa upp sin kommande Radeon RX 6000-serie av grafikkort. Däremot har vi bjudits på allt mer regelbundna läckor angående de kommande enheterna. Förra veckan rörde det sig om potentiella specifikationer för grafikprocessorerna Navi 21, 22 och 23. Nu har det blivit dags för vad som sägs vara den första riktiga bilden på just Navi 21 som ska driva AMD:s kommande flaggskepp.

Bilden som härstammar från Coreteks ger oss inte mycket ny information angående några specifikationer för de grafikkort som kan komma att utrustas med Navi 21. Däremot visar den hur stor rent fysiskt sett denna grafikprocessor kan visa sig vara. Coreteks uppskattar grafikprocessorns storlek till att vara omkring 536 mm². En minst sagt redig pjäs när det kommer till grafikprocessorer.

Navi 21 ryktas erbjuda 80 beräkningsenheter, 5 120 streamprocessorer och en beräkningskraft på omkring 22,5 TFLOPs. Hos den mest högpresterande grafikkortsmodeller sägs Navi 21 paras ihop med upp till 16 gigabyte videominne över en 256-bit bred minnesbuss. Dessa specifikationer tillsammans med den fysiska storleken hos grafikprocessorn gör att AMD:s nyligen avtäckta referenskylare känns relativt passande. Även om vi inte vet någonting angående TDP-värdet hos den kommande grafikprocessorn.

Navi 21 Radeon RX 6000 Navy Flounder

AMD Green Sardine kan vara nästa APU-serie

I ett helt annat prestandasegment har vi AMD:s APU-enheter. Nyligen har kodnamnet för en kommande plattform av APU-enheter hittats i drivrutiner för operativsystemet Linux. Plattformen går under namnet Green Sardine och behandlas av drivrutinerna som den existerande Renoir-plattformen. Dock med ett par förändringar här och där. Något som fött spekulationer kring att detta är kodnamnet för AMD:s Ryzen 5000-serie av APU-enheter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Här år jag väldigt kluven! Man får hoppas att coreteks aldrig ger sig in på att designa kretsar, då en ny generation GPU’er inte enbart betyder att man stoppar en Navi 10 i phothoshop och stråcker ut de för att sen ha en Navi 21 🙁 Det sägs i videon att han har lagt en Navi 10 över Navi 21 kretsen för att inte röja källan, för mig så låter det rätt likt ett försök till en avancerad lögn! Alla Navi 21 kretsar bör vara rätt lika i konfiguration av SMD och förpackning, det som skiljer är beteckning såsom batch,… Läs hela »