Förväntningarna är stora på AMD inför företagets lansering av Zen-arkitekturen för processorer. En helt ny processor byggd på en 14 nanometer-process sägs ge stora förbättringar men efter att en viktig AMD-anställd lämnat företaget är vissa skeptiska till framtiden för Zen. I ett nytt uttalande visar AMD att de fortfarande har höga förhoppningar på Zen.

Under förra veckan slogs datorvärlden av nyheten att processorexperten Jim Keller lämnar AMD. Nyheten var extra intressant eftersom Keller varit ledande vid utvecklingen av flera viktiga tekniker så som x86-64 och AMD:s K7- och K8-processorer och eftersom AMD nu närmar sig en intressant tid med en intressant ny processorakitektur kallad Zen på väg. Zen är AMDs nästa generation av processorer som är baserade på en 14 nanometer-process och enligt AMD kommer den nya processorserien vara ett stort steg framåt för AMDs arbete inom processorteknik.

AMD Zen suzanne 2

Väntat uttalande

I dag, en knapp vecka efter Jim Kellers besked, har den Austin-baserade tidningen American-Statesman intervjuat Suzanne Plummer som leder arbetslaget bakom Zen-processorn. Plummer ser positivt på framtiden – vilket knappast kommer som någon större överraskning. Uttalandet är ändå intressant eftersom det visar hur AMD tänker kring sin nya processor och arbetet som ligger bakom den.

”It is the first time in a very long time that we engineers have been given the total freedom to build a processor from scratch and do the best we can do,”

“It is a multi-year project with a really large team. It’s like a marathon effort with some sprints in the middle. The team is working very hard, but they can see the finish line. I guarantee that it will deliver a huge improvement in performance and (low) power consumption over the previous generation.”, säger Suzanne Plummer i en intervju med American-Statesman.

Uttalandet bekräftar de detaljer som AMD kommunicerat om Zen vid tidigare tillfällen och det är nog inte heller någon som ifrågasätter uttalandet. Frågan är dock om förbättringarna som Zen kommer att erbjuda när den lanseras under slutet av nästa år kommer att vara tillräckliga för att AMD ska lyckas konkurrera med Intel?

Källa: American-Statesman

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
-Boris-S0urcerr0RnILGotdj christianAMD73 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
AMD73
Medlem
AMD73

Om man jämför med bulldoser är det väl lätt att säga det kommer bli bättre. Men jag vill se den slår skylake på fingrarna. När den väl släpps är det ju inte mot skylake dom får kämpa i mot heller så.
Jag gissar det blir andra kvartalet 2017 zen kommer. Man är mycket van vid förseningar nu mera så.

-Boris-
Medlem
-Boris-

Fult med intellektuell ohederlighet i en nyhetsartikel. Ni vet vad som gäller men vilseleder läsaren för att få en bättre story.
Ni vet mer än väl att det inte finns något motsägelsefullt med att Zen ser bra ut och att Keller lämnar företaget. Ni vet mer än väl att det över huvud taget inte spelar roll i frågan eftersom Zen-arkitekturen är färdigdesignad. Ni vet också att Keller lämnar företaget just för att hans jobb där är färdigt.

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”-Boris-”]Fult med intellektuell ohederlighet i en nyhetsartikel. Ni vet vad som gäller men vilseleder läsaren för att få en bättre story.
Ni vet mer än väl att det inte finns något motsägelsefullt med att Zen ser bra ut och att Keller lämnar företaget. Ni vet mer än väl att det över huvud taget inte spelar roll i frågan eftersom Zen-arkitekturen är färdigdesignad. Ni vet också att Keller lämnar företaget just för att hans jobb där är färdigt.[/quote]

Jag antar att du sitter inne med insiderinformation om att den är färdigdesignad?

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”dj christian”][quote name=”-Boris-”]Fult med intellektuell ohederlighet i en nyhetsartikel. Ni vet vad som gäller men vilseleder läsaren för att få en bättre story.Ni vet mer än väl att det inte finns något motsägelsefullt med att Zen ser bra ut och att Keller lämnar företaget. Ni vet mer än väl att det över huvud taget inte spelar roll i frågan eftersom Zen-arkitekturen är färdigdesignad. Ni vet också att Keller lämnar företaget just för att hans jobb där är färdigt.[/quote] Jag antar att du sitter inne med insiderinformation om att den är färdigdesignad?[/quote] Läs nyheten så får du en ledtråd. De… Läs hela »

nILGot
Medlem
nILGot

[quote name=”dj christian”][quote name=”-Boris-”]Fult med intellektuell ohederlighet i en nyhetsartikel. Ni vet vad som gäller men vilseleder läsaren för att få en bättre story.Ni vet mer än väl att det inte finns något motsägelsefullt med att Zen ser bra ut och att Keller lämnar företaget. Ni vet mer än väl att det över huvud taget inte spelar roll i frågan eftersom Zen-arkitekturen är färdigdesignad. Ni vet också att Keller lämnar företaget just för att hans jobb där är färdigt.[/quote] Jag antar att du sitter inne med insiderinformation om att den är färdigdesignad?[/quote] AMD har gjort sin första tape out på… Läs hela »

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Även fast jag innerligt hoppas att Zen gör succé så tycker jag inte artikeln var obalanserad. Företagen är inte alltid ärliga så det är bra att även lämna ett avsnitt av skepsis i artiklar där utgången är oklar. Intel tex möts av stor skepsis kring sin förmåga att tillverka 14nm problemfritt. Det är ett mervärde för mej att läsa artiklar där man får lite mer än bara en tänkbar utgång.

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”S0urcerr0R”]Även fast jag innerligt hoppas att Zen gör succé så tycker jag inte artikeln var obalanserad. Företagen är inte alltid ärliga så det är bra att även lämna ett avsnitt av skepsis i artiklar där utgången är oklar. Intel tex möts av stor skepsis kring sin förmåga att tillverka 14nm problemfritt. Det är ett mervärde för mej att läsa artiklar där man får lite mer än bara en tänkbar utgång.[/quote]Ja det finns saker som kan gå fel så utgången är inte klar. Men de säger inte att de släpper processorn 2016 om inte arkitekturen är färdigdesignad. Jim Keller lämnar… Läs hela »