En ny rapport hävdar att AMD är på väg att utvidga sitt produktutbud rejält genom att köpa upp FPGA-kretstillverkaren Xilinx i en av årets största teknikaffärer värd 30 miljarder dollar.

AMD kan komma att vidga sina vyer ordentligt inom kort. En ny rapport från Wall Street Journal hävdar att AMD är i förhandlingar om att köpa upp kretstillverkaren Xilinx. För den som inte hört talas om Xilinx förut är det en av Intels största konkurrenter som specialiserar sig på tillverkning av FPGA-kretsar.

Företaget tillverkar FPGA-kretsar i alla dess former och storlekar. Till exempel är deras Virtex UltraScale-serie den största konkurrenten till Intels Stratix 10-produkter. Således skulle detta potentiella uppköp markant öka AMD:s produktportfölj.

I dagsläget är Xilinx värderat till 26 miljarder dollar. Rapporten från Wall Street Journal hävdar dock att AMD kan komma att lägga närmare 30 miljarder dollar på affären.

Skulle AMD komma att köpa upp kretstillverkaren innebär det en nästintill komplett produktportfölj för ”det röda laget” med processorer med x86 och ARM-licenser, grafikkort, systemkretsar med mera. Lägg då till FPGA-kretsar till detta och AMD skulle ha ett finger i mer eller mindre varje marknad inom området.

I dagsläget är affären dock inte bekräftat eller avklarad. Således bör det tas med en nypa salt. Däremot hävdar Wall Street Journal att affären kan vara avklarad redan nästa vecka. Det är helt enkelt något som återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid