Small preview image

Processormarknaden har förändrats en hel del de två senaste åren från ett läge där AMD stadigt gjorde framsteg och plockade marknadsandelar från chipgiganten Intel, till att nu hamnat ordentligt på efterkälken när Intels Core/Core 2 arkitekturer blivit sådana succér. Men är det något vi kan lära oss av detta är det att tiderna förändras och även om AMD har en ordentlig uppförsbacke att ta sig förbi kan allt hända. På PC Advisor har man publicerat en mycket intressant artikel som går igenom processormarknadens framtid. Man har helt enkelt gått igenom AMD och Intels framtidsplaner och ställt dem mot varandra.



Man fokuserar på det nuvarande läget och speciellt 2008 där både AMD och Intel har flera intressanta projekt. Man tar bland annat upp Intels kommande Nehalem arkitektur som med en integrerad minneskontroller kan komma att bli en av Intels viktigaste processorlanseringar på länge.


Andra intressanta lanseringar att se fram emot är AMDs Fusion processorer som ska integrera både CPU och GPU kärnor i samma kiselkrets. Fusion väntas inte dyka upp förrän under 2009 men det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen av AMDs integrerade processorkoncept.


För den som vill få en bra överblick på processormarknaden det närmaste året kan vi rekommendera PC Advisors artikel som även kikar närmare på tillverkarnas planer för den mobila marknaden.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid