Tidigare i veckan rapporterade vi om en artikel på Anandtech där man testat två processorer med x86-64 stöd. Den ena från AMD och den andra från Intel, där den senare finns fortfarande inte på marknaden.
Testet som skulle jämföra AMD och Intels processorer i en 64-bit Linux-miljö blev dock hårt kritiserat och det med rätta pga. felaktiga mätvärden och dåligt vald hårdvara.


Med detta i åtanke har man nu publicerat en ny artikel på Anandtech som återigen ger sig på att jämföra AMD och Intel i 64-bit Linux-miljö. Och denna gång är resultatet och tillvägagångssättet klart bättre.
Först och främst har man jämfört Intels serverprocessor Xeon 3.6F Nocona med AMDs servermotsvarighet, AMD Opteron 150. I det tidigare testat stod Xeon 3.6F Nocona mot AMD 3500+ som är en vanlig desktopprocessor.


Även testsviten och 64-bit kompileringen är markant förändrad varav resultaten också skiljer sig markant. Från Intel-dominans till ett klart övertag för AMD i mer eller mindre alla tester.


”After all is said and done it became difficult (nearly impossible?) to justify the Xeon processor in a UP configuration over the Opteron 150, but perhaps we will see significant changes in dual and four way configurations.”


Läs hela artikeln på Anandtech.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid