AMD missar inga chanser när det gäller att ta strålkastarljuset från konkurrenten Intel. När processorgiganten anordnar sitt Intel Developer Forum event nästa vecka passar AMD på att göra den första offentliga demonstrationen av sin mobila processorkrets Zacate, med spel, video och flash på schemat.

Den 13 till 15:e september väntas AMD demonstrera sin Zacata APU i San Fransisco, Kalifornien, och fokus ska ligga på att visa upp kretsens prestanda i mobila plattformar. Zacate rymmer som bekant två stycken AMD Bobcat x86 CPU-kärnor, men även en integrerad grafikdel med stöd för DirectX 11. Inte helt oväntat är det kretsens grafiska kraft som kanske får mest fokus.

  • Full HD streaming av onlinevideo, som visar den mångsidighet ”Zacate” APU-baserad plattformar besitter för att hantera de mest krävande multimediauppgifter.
  • Uppslukande onlinespel med höga bildkvalitetsinställningar, vilket visar upp ”Zacate” APU-baserad plattformens DirectX 11-kompatibla grafikdel.
  • Förhandsvisning av accelererad Internetsurfning, visar hur ”Zacate” APU-baserade plattformar stöder framtidens GPU-baserade surfning redan idag och hur dessa plattformar presterar sida vid sida med nu tillgängliga AMD-och Intel-baserade bärbara datorer.

AMD Zacate har en strömförbrukning på maximalt 18 watt och kommer att dyka upp i bärbara datorer samt mindre stationära system under början av nästa år. Den demonstration AMD kommer att bjuda på nästa vecka ska visa vad vi konsument kan vänta oss av dessa system när de lanseras tidigt under 2011.

Annons

10
Leave a Reply

avatar
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Jacob HugossonThe MuttSnorchSwedish BerserkAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
McKinley
Medlem
McKinley

Självklart försöker AMD stjäla lite uppmärksamhet av Intel men vi vet alla att Intel befinner sig i en väldigt bekväm sitsn idag och Zacate kommer som alltid när det gäller AMDs produkter, bara att få finna sig i ett vara fattigmans alternativ.

Vad AMD dessutom gör, är att upprepa samma presentation från IFA-mässan i Berlin fast i en annan stad.
*gäsp*

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”McKinley”]Självklart försöker AMD stjäla lite uppmärksamhet av Intel men vi vet alla att Intel befinner sig i en väldigt bekväm sitsn idag och Zacate kommer som alltid när det gäller AMDs produkter, bara att få finna sig i ett vara fattigmans alternativ.

Vad AMD dessutom gör, är att upprepa samma presentation från IFA-mässan i Berlin fast i en annan stad.
*gäsp*[/quote]
Var exakt har Intel en motståndare till Zacate? AMD:s Fusion-chip är bland det bästa som har hänt och kommer revolutionera marknaden för framförallt bärbara datorer och kunna ge tung beräkningskraft till låg strömförbrukning tack vara den heterogena design den bygger på.

coolacrille
Medlem
coolacrille

[quote name=”smartidiot89″]
Var exakt har Intel en motståndare till Zacate? AMD:s Fusion-chip är bland det bästa som har hänt och kommer revolutionera marknaden för framförallt bärbara datorer och kunna ge tung beräkningskraft till låg strömförbrukning tack vara den heterogena design den bygger på.[/quote]
i3? i5? i7? Tjena påläst eller? Om AMDs lösning hade varit revolutionerande så hade det varit mycket större uppslag än det har varit. Dom får finna sig i positionen dom har, den steget efter.

McKinley
Medlem
McKinley

@coolacrillaJust dem processorerna du nämnde är dessvärre fel att jämföra med. @osmartidiot89Nu skall vi se här, närmast lösning till Zacate är Atom som du säkert har hört talats om.Finns integrerad grafik som dock inte fungerar som sann APU och har inte samma fina funktionalitet som en.Vad som händer dock under IDF lär du snart få se men man kommer att presentera sin APU där i alla fall och trots att man nu inte har speciellt bra ”track record” inom integrerad grafik, kan vi bara gissa oss till att DX11 förmodligen är lika elementär som som låg strömförbrukning för denna lösning.Intel… Läs hela »

Svensken
Medlem
Svensken

AMD Zacate lär vara betydligt mer avancerad än Atom. Tidiga tester pekar på att den presterar i trakterna kring en Athlon II X2 250U. DX11 kretsen lär vara ganska stark också vilket lär ge den ett försprång mot Atom.

Snorch
Medlem
Snorch

[quote name=”McKinley”]Intel har sen en bra tid tillbaks alltid haft lägre TDP än AMD[/quote]
Möjligen om man ser till toppmodellerna och samtidigt blandar in prestanda/MHz, inte annars. Inga problem att få många AMD processor att dra lika mycket eller mindre effekt än Intels processorer.

Atom? Det enda den möjligen är bra på är priset och sin egna förbrukning, den totala förbrukningen är inte speciellt imponerande. I övrigt är det inte mycket att ha då prestandan är väldigt låg.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”coolacrille”][quote name=”smartidiot89″]Var exakt har Intel en motståndare till Zacate? AMD:s Fusion-chip är bland det bästa som har hänt och kommer revolutionera marknaden för framförallt bärbara datorer och kunna ge tung beräkningskraft till låg strömförbrukning tack vara den heterogena design den bygger på.[/quote]i3? i5? i7? Tjena påläst eller? Om AMDs lösning hade varit revolutionerande så hade det varit mycket större uppslag än det har varit. Dom får finna sig i positionen dom har, den steget efter.[/quote]Du har aldrig funderat på var AMD:s Zacate och Ontario inriktar sig? Konkurrenten blir Intel Atom och inte några dyrare modeller i i3/i5/i7-segmentet. Zacate och… Läs hela »

The Mutt
Medlem
The Mutt

Vi får vänta och se när dessa grejer kommer ut på marknaden innan ve kan börja jämföra, nu har ingen här testat Zacate och extremt få i resten av världen heller för den delen. Det är inte alltid lika bra prestanda på grejerna när de kommer ut som det är på demos gjorda för att visa dess starka sidor. Sen antar jag att Intel inte kommer att sitta sysslolösa och vänta på att AMD ska komma ikapp, de borde ju ha ett ess i rockärmen. 🙂

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”The Mutt”]Vi får vänta och se när dessa grejer kommer ut på marknaden innan ve kan börja jämföra, nu har ingen här testat Zacate och extremt få i resten av världen heller för den delen. Det är inte alltid lika bra prestanda på grejerna när de kommer ut som det är på demos gjorda för att visa dess starka sidor. Sen antar jag att Intel inte kommer att sitta sysslolösa och vänta på att AMD ska komma ikapp, de borde ju ha ett ess i rockärmen. :-)[/quote]Prestandasiffror finns redan på CPU prestandan i BOINC, och grafiken vet vi redan… Läs hela »