AMD har precis som Intel släppt sin senaste kvartalsrapport och även om det är skilda världar i de två företagens ekonomiska ställning finns det positiva signaler även hos AMD. Man gjorde en förlust under andra kvartalet men försäljningen av CPU och GPU har ökat.

Förlusten kommer inte helt oväntad då man under början av året gick in med pengar i halvledartillverkaren Global Foundries som bröt sig loss från AMD. Förlusten på 43 miljoner dollar var trots detta betydligt lägre än de 330 miljoner man förlorade under samma period förra året.

Positivt var också att man kunde se en ökad omsättning på hela 40% sedan fjolåret med en total omsättning på 1,65 miljarder dollar. Vilket kan jämföras med Intels omsättning under samma period på 10,8 miljarder dollar. Precis som för konkurrenten var detta en rekordhög omsättning för ett andra kvartal och inte helt oväntat var framgångerna med Radeon HD 5000-familjen en viktig del.

Omsättningen på AMDs grafikkrets-marknaden ökade med 87% sedan samma period förra året och kom från både ökad försäljning och ökade priser. Totalt har man skeppat 16 miljoner DX11-grafikkretsar de närmaste tre kvartalen.

AMDs aktier ökade med 2,56 procent efter att kvartalsrapporten offentliggjordes.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid