Radeon R9 Fury X är AMD:s nya flaggskepp på grafikkortsmarknaden och den 24:e juni kommer vi att få redo på exakt hur det nya vattenkylda kortet står sig mot konkurrenterna rent prestandamässigt. Redan nu avslöjas dock kortets prestanda i Far Cry 4 och mer detaljer om grafikkortets kylare.

AMD höll en presentation i Peking under gårdagen där företaget berättade mer om sitt kommande flaggskepp Radeon R9 Fury X och förutom tekniska detaljer bjöds det även på en kort förhandsvisning av kortets prestanda.

I en av sina presentationsfiler visade AMD att Radeon R9 Fury X ska leverera en medelfrekvens på 54 bilder per sekund och en lägstafrekvens på 43 bilder per sekund i Far Cry 4. Detta med den imponerande upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar samt ultra-inställningar. Medan AMD inte levererade några jämförande prestandasiffror från andra kort är prestandaresultatet i sig högst intressant. Far Cry 4 är en minst sagt tungdriven titel och i NordicHardwares tester är det inget grafikkort som ens kan leverera över 40 bilder per sekund i samma upplösning och maximala grafikinställningar. Detta säger inte mycket mer än att vi troligtvis använder oss av något mer krävande grafikinställningar men visar också att ett grafikkort som kan nå över 50 bilder per sekund med ultra-inställningar vid 4K-upplösning i Far Cry 4 är ett mycket kraftfullt grafikkort.

AMD_Radeon_FuryX_20

Sluten vattenkylare som ska vara tyst och kraftfull

I presentationsbilderna avslöjas även mer information om den slutna vattenkylningslösningen. Kylaren ska vara kapabel att hålla AMD:s Fiji GPU vid runt 50 grader celsius under ”typisk GPU-belastning” samt ligga på en ljudnivå runt 32 decibel, jämfört med 45 decibel från referenskylaren på Nvidias Geforce GTX Titan X. Med en 120 millimeters radiator och ett vattenblock som täcker både GPU och spänningsdel ska kylaren vara kapabel att hantera en effektutveckling på hela 500 watt.

Fury X är samtidigt ett osedvanligt kompakt grafikkort med en längd på endast 190 millimeter och har utrustats med dubbla 8-pins strömkontakter samt en samling LED:s för att visa belastningsnivån på kortet vid användning.

Det fullständiga mediaembargot för AMD Radeon R9 Fury X lyfts den 24:e juni och då kommer det även bjudas på prestandasiffror och mer information om priser och tillgänglighet i Svenska butiker.

Källa: Expreview

Relaterade artiklar


Annons

18
Leave a Reply

Please Login to comment
18 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
SvenTobakMorkulHeJoNiaburethflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Fan va svårt, känns ju som en evighet till oberoende tester kommer!! Titan X kan komma upp i 50 FPS i vad spelet kallar ultra settings, men inte maxade settings och beroende på vilket av testerna du kör. Dock så så använder Titan X aldrig mer än 250W och då endast det i korta intervaller och om nu AMD verkligen maxar ut detta kort med 500W under testet så… Åååå va fan, jag vill ha oberoende tester nu för men blir bara tokig av att sitta och spekulera och rykten föder rykten som i slutet kanske allting visar sig vara… Läs hela »

metalmumin
Gäst

[quote name=”Morkul”]Fan va svårt, känns ju som en evighet till oberoende tester kommer!![/quote]
Håller med. Men samtidigt så vill jag att testerna skall genomföras på drivrutiner som är bra på att fungera. Det är inte svårt att se att korten är redo. Men är drivrutinerna det? Inte särskilt tror jag. Varje timme fördröjning ger AMD extra tid att åtgärda buggar.

Hela AMD:s framtid hänger på benchmarks några dagar fram i tiden. De måste vara sönderstressade.

Morkul
Medlem
Morkul

Jo men de drivisar som finns ute nu för korten är ju de drivisar som vi kommer få se de första oberoende testerna på. Den 42, om 6 dagar släpps NDA och testerna är redan i fullgång då det tar ett tag att testa nya kort. Detta gäller speciellt denna gång då det nya minnet kan ställa till med lite problem och men måste eventuellt ändra lite i test förfarandet för att få fram presentera resultat. Skulle AMD släppa nya drivisar nu skulle så måste man börja om från början med testerna och sådant gör inte tests-siterna glada och brukar… Läs hela »

Rebellion
Medlem
Rebellion

[quote name=”Morkul”]Fan va svårt, känns ju som en evighet till oberoende tester kommer!! Titan X kan komma upp i 50 FPS i vad spelet kallar ultra settings, men inte maxade settings och beroende på vilket av testerna du kör. Dock så så använder Titan X aldrig mer än 250W och då endast det i korta intervaller och om nu AMD verkligen maxar ut detta kort med 500W under testet så… Åååå va fan, jag vill ha oberoende tester nu för men blir bara tokig av att sitta och spekulera och rykten föder rykten som i slutet kanske allting visar sig… Läs hela »

Ajin
Medlem
Ajin

43fps = smooth gameplay?

flopper
Medlem
flopper

[quote name=”Ajin”]43fps = smooth gameplay?[/quote]

Minfps det som räknas

SvenTobak
Gäst
SvenTobak

[quote name=”Morkul”]Fan va svårt, känns ju som en evighet till oberoende tester kommer!! Titan X kan komma upp i 50 FPS i vad spelet kallar ultra settings, men inte maxade settings och beroende på vilket av testerna du kör. Dock så så använder Titan X aldrig mer än 250W och då endast det i korta intervaller och om nu AMD verkligen maxar ut detta kort med 500W under testet så… Åååå va fan, jag vill ha oberoende tester nu för men blir bara tokig av att sitta och spekulera och rykten föder rykten som i slutet kanske allting visar sig… Läs hela »

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”Ajin”]43fps = smooth gameplay?[/quote]

Ja i 4K med free-sync skulle man kunna kalla säga det.

HeJo
Medlem
HeJo

[quote name=”Morkul”]Dock så så använder Titan X aldrig mer än 250W och då endast det i korta intervaller och om nu AMD verkligen maxar ut detta kort med 500W under testet så… Åååå va fan[/quote] Jo det är svårt att göra ett val då man ”läser” selektivt. Prova läs varje rad så blir det enklare 😉

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”HeJo”][quote name=”Morkul”]Dock så så använder Titan X aldrig mer än 250W och då endast det i korta intervaller och om nu AMD verkligen maxar ut detta kort med 500W under testet så… Åååå va fan[/quote] Jo det är svårt att göra ett val då man ”läser” selektivt. Prova läs varje rad så blir det enklare ;)[/quote] Du är medveten om att vissa medier påstår att detta kort maxar på 500W? En kylare på som Klarar 500W samt dubbla pins kontakter tyder ju också på att det mycket väl så skulle kunna vara fallet. Återigen allting är förstås spekulationer precis… Läs hela »

SvenTobak
Gäst
SvenTobak

[quote name=”Morkul”][quote name=”HeJo”][quote name=”Morkul”]Dock så så använder Titan X aldrig mer än 250W och då endast det i korta intervaller och om nu AMD verkligen maxar ut detta kort med 500W under testet så… Åååå va fan[/quote] Jo det är svårt att göra ett val då man ”läser” selektivt. Prova läs varje rad så blir det enklare ;)[/quote] Du är medveten om att vissa medier påstår att detta kort maxar på 500W? En kylare på som Klarar 500W samt dubbla pins kontakter tyder ju också på att det mycket väl så skulle kunna vara fallet. Återigen allting är förstås spekulationer… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”SvenTobak”] Hahaha den dag då singel GPU ligger på 500w… WHOAH!! Kommer aldrig hända dock :sigh:[/quote] Risken är överhängande att vi kommer att få se limited editions av nVidia GTA 980 TI som kommer ligga på 500W eller kanske även passera 500W. EVGA kommer i alla fall ha ett kort som kommer kräva 2st 8 pins + 1st 6 pin kontakter. Bilder finns på kortet men inte men inga fakta men ryktet säger en bas klock på 1400mhz. Letar du sedan bakåt i historien har jag för mig att det finns diverse Zotac OC kort som också har varit… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”SvenTobak”][quote name=”Morkul”][quote name=”HeJo”][quote name=”Morkul”]Dock så så använder Titan X aldrig mer än 250W och då endast det i korta intervaller och om nu AMD verkligen maxar ut detta kort med 500W under testet så… Åååå va fan[/quote] Jo det är svårt att göra ett val då man ”läser” selektivt. Prova läs varje rad så blir det enklare ;)[/quote] Du är medveten om att vissa medier påstår att detta kort maxar på 500W? En kylare på som Klarar 500W samt dubbla pins kontakter tyder ju också på att det mycket väl så skulle kunna vara fallet. Återigen allting är förstås… Läs hela »

HeJo
Medlem
HeJo

[quote name=”Morkul”]Du är medveten om att vissa medier påstår att detta kort maxar på 500W?)[/quote]Vissa medier, är det Aftonbladet du läst? Vad har kortet för TDP, är det 500w standardklock enligt dina källor?

SvenTobak
Gäst
SvenTobak

[quote name=”Morkul”]Nej min poäng är att vi har absolut ingen aning om hur hår de pressat kortet ”testes”. De kan mycket väl ha överklockat kortet till bristnings gränsen då så väl kylning och strömförsörjning finns så att det räcker och blir över. Som jag sade på andra siter förekommer rykten om att kortet maxar 500W, alltså inte sagt att det går så under normala klock inställningar. Så ja jag tycker 500W mycket väl kan låta rimligt för varför annars skulle de överdimensionera så? Det skulle bara vara att kanske pengar i sjön i ökade tillverkningskostnader för dem. Nä jag tror… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”HeJo”][quote name=”Morkul”]Du är medveten om att vissa medier påstår att detta kort maxar på 500W?)[/quote]Vissa medier, är det Aftonbladet du läst? Vad har kortet för TDP, är det 500w standardklock enligt dina källor?[/quote] Maxa och standard klock är ju två helt olika saker, i alla fall i min värld. Nej självklart kommer inte kortet vare i 500W i standard klock och någonting annat har jag aldrig påstått heller. Edit: Har läst om tråden och är extremt förbryllad över hur någon kan tro att man menar grund klock när man skriver ”verkligen maxar ut detta kort”. Kan inte för mitt… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”SvenTobak”] Jag LOVAR att inget singel GPU kort för konsumenter från varken nvidia eller AMD kommer dra 500w denna generationen och jag förutspår att så kommer bli för evigt.[/quote] Nu ska man aldrig lova sådana saker när det kommer till elektronik för man vet aldrig vad som händer imorgon 😉 Men för att spekulera lite då, vad tror du att KFA2 HoF GTX 980 Ti kommer att hamna på? Jag menar de har ju gått ut med bas klock på 1300 mhz och en turbo på minst 10% till. Sedan finnst det som sagt tillverkare som lovat att de… Läs hela »

SvenTobak
Gäst
SvenTobak

[quote name=”Morkul”][quote name=”SvenTobak”] Jag LOVAR att inget singel GPU kort för konsumenter från varken nvidia eller AMD kommer dra 500w denna generationen och jag förutspår att så kommer bli för evigt.[/quote] Nu ska man aldrig lova sådana saker när det kommer till elektronik för man vet aldrig vad som händer imorgon 😉 Men för att spekulera lite då, vad tror du att KFA2 HoF GTX 980 Ti kommer att hamna på? Jag menar de har ju gått ut med bas klock på 1300 mhz och en turbo på minst 10% till. Sedan finnst det som sagt tillverkare som lovat att… Läs hela »