Small preview image

AMD har varit flitiga med att använda överklockning i sin marknadsföring av processorfamiljen Phenom II. Denna marknadsföring har drivits hårt på Internet och inte minst i videodemonstrationer som publicerats på bland annat YouTube. Nu har AMD återigen lagt upp en överklockarvideo med sin Dragon plattform där överklockaren Brian ”Chew” McLachlan pressar både AMDs Phenom II X4 955 CPU och deras Radeon HD 4890 grafikkort. Flera av resultaten är riktigt imponerande och ett av dem är själva processoröverklockningen med vanlig luftkylning. 



Även om man i ärlighetens namn inte säger något om vilka lufttemperaturer man arbetat i lyckades Chew pressa processorn till 4.5GHz för en skärmdump i Windows. Vad det verkar ligger processorn på runt 25 grader celcius med 1.425V så förmodligen handlade det om ordentligt ”sval” luft. Det visar i alla fall att AMDs Phenom II processor kan klara sig över 4GHz med ganska god marginal även med enklare kylmetoder.


Med torris och flytande kväve tar Chew processorn över både 5 och 6GHz, men inget som kan hota världsrekordet på närmare 6.7GHz. De resultat som tidigare publicerats över 7GHz har i efterhand dragits tillbaka.Hela videoklippet finns här nedan;


AMD Phenom II Dragon överklockning


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid