AMD passade på att slänga iväg både ett och två tjuvnyp mot konkurrenten Nvidia medan det gröna lägret försöker reda ut kaoset kring Geforce GTX 970 och dess vilseledande produktspecifikationer. Nvidia som lovat hjälpa konsumenter i returärande av GTX 970-kort får nu hjälp på traven av AMD utlovar rabatt för de som byter till röda grafikkort.

AMD:s Robert Hallock passade som bekant på att lägga upp en ny produktbild för Radeon R9-serien på sin Twitter med titeln ”AMD Radeon R9 290 Graphics: 4GB means 4GB.”. En bild som givetvis är en direkt passning till Nvidia vars Geforce GTX 970 förvisso är utrustat med 4 gigabyte grafikminne men där endast 3,5 gigabyte kan nyttjas till fullo och utan prestandaförlust.

Det röda lägret var däremot inte bara ute för att krascha Nvidias annars så lyckade Geforce GTX 900-party utan passade även på att tilltala sina konsumenter och potentiella kunder. Detta genom att utlova rabatt för de Geforce GTX 970-ägare som var intresserade av att byta in sitt Nvidia grafikkort mot ett motsvarande AMD-kort.

AMD:s allianschef och tillika Twitter-profil, Roy Taylor, avslöjade däremot inga detaljer kring vilka kort som skulle vara aktuella för rabatten. Inte heller hur stor rabatt det handlar om eller hur den rent tekniskt skulle hanteras.

NordicHardware har varit i kontakt med nordiska marknadsavdelningen på AMD som lovar att komma med mer information inom kort angående en eventuell rabattkampanj på Radeon R9-serien för missnöjda Geforce GTX 970-ägare.

Uppdatering: AMD:s nordiska pressavdelning meddelar att erbjudandet om rabatt på Radeon R9-grafikkort för dem som returnerat sitt Geforce GTX 970-kort endast var en tidsbegränsad kampanj på Twitter. Det handlar alltså inte om en pågående och global kampanj.

Relaterade artiklar

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Jonatan 1234567890St3vezappLoppanHal0be Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Vem ær så korkad att man byter tillverkare nær man precis køpt ett nytt kort lagt ut 3k på ett nytt kort & sen køper ett sæmmre presterande amd kort till rabatt?
Om det finns någon som ær så korkad så får man væl skylla sig sjælv helt enkelt

Hans Mjoelner
Gäst
Hans Mjoelner

[quote name=”Ase”]Vem ær så korkad att man byter tillverkare nær man precis køpt ett nytt kort lagt ut 3k på ett nytt kort & sen køper ett sæmmre presternade amd kort till rabatt?
Om det finns någon som ær så korkad så får man væl skylla sig sjælv helt enkelt[/quote]

Det är nog du som är jävligt korkad som verkar vilja behålla ett defekt grafikkort. Finns en stor tråd på Swec med massa personer som vill returnera sina grafikkort och eftersom man får pengarna tillbaka känns det som ett klokt val att lägga dom på AMD istället.

Medlem
Arne Berg

[quote name=”Hans Mjoelner”][quote name=”Ase”]Vem ær så korkad att man byter tillverkare nær man precis køpt ett nytt kort lagt ut 3k på ett nytt kort & sen køper ett sæmmre presternade amd kort till rabatt?Om det finns någon som ær så korkad så får man væl skylla sig sjælv helt enkelt[/quote] Det är nog du som är jävligt korkad som verkar vilja behålla ett defekt grafikkort. Finns en stor tråd på Swec med massa personer som vill returnera sina grafikkort och eftersom man får pengarna tillbaka känns det som ett klokt val att lägga dom på AMD istället.[/quote]tack før den!&varfør… Läs hela »

Nisse44
Gäst
Nisse44

Alltså Maxwell är en modern arkitektur, AMD försöker ju rabattera sitt ”gamla skit” med nytt namn. Så med Maxwell får man saker som MFAA, gsync och andra nya funktioner. Gtx970 är alltså betydligt mer ”framtidssäkrad” än motsvarande AMD produkter och drar ungefär hälften så mycket ström för samma prestanda som AMD. Men det kanske bara är jag som inte gillar värme/ljud. Kanske AMD lanserar en modernare arkitektur Q2, men då sitter man nog och ångrar man köpte det gamla förr-förra årets modell och funktioner för nån månad sen. Klart Nvidia också kommer uppdatera och komma med nya funktioner också, men… Läs hela »

Tripptrapptrull
Gäst
Tripptrapptrull

Jag har inte riktigt orkat sätta mig in i minnesproblemet med 970, men är det inget som Nvidia inte bara kan rätta till på kommande 970-kort?

Peter J
Gäst
Peter J

Ska returnera skiten. ALDRIG med skitvidia i min dator.

Nisse44
Gäst
Nisse44

[quote name=”Tripptrapptrull”]Jag har inte riktigt orkat sätta mig in i minnesproblemet med 970, men är det inget som Nvidia inte bara kan rätta till på kommande 970-kort?[/quote] Nja, rätta och rätta, det är ju inget fel som sådant. Det är bara att PR-avdelningen sagt till de som recenserat produkten att det finns 64 st ”roppar” istf sanningen som är 56 st och 2 MB L2 cache istf 1,75 MB så det har stått så på (vissa) ställen som recenserat 970. Nja, de kan väl optimera sina drivrutiner lite kanske. Men ”fixen” i övrigt är väl ändra i specen så det… Läs hela »

al0be
Medlem
al0be

[quote name=”Peter J”]Ska returnera skiten. ALDRIG med skitvidia i min dator.[/quote]tummen up!. fult av nvidia att ändra speccs efteråt, själv har jag totalt övergett nvidia efter mitt gtx 260 som bluescreenade om vart annat.

LoppanH
Medlem
LoppanH

Köpte ett AMD kort en gång hette väl Radeon då men usch vilket skräp det var, visst det va inget värsting å det lyckades visa t.ex buskarna i mitt spel (Vietcong) men det var en trött sak så jag fick lagg istället fast det här var på tiden när jag visste ännu mindre om pc men efter det så är det Nvidia som sitter i min spelburk och ASUS har jag bestämt att det ska vara också av nån okänd anledning men dom har funkat bra för mig.

Zapp
Medlem
Zapp

OnT: Fast enligt Fudzilla har AMD också [b]sänkt riktpriset för r9 290X:[/b]

[url]http://fudzilla.com/news/graphics/36883-amd-dances-on-nvidia-s-geforce-gtx-970-grave
[/url]

”AMD has lowered the price of the card’s main competitor, the Radeon R9 290X. Previously retailing for around $330-350, the R9 290X can now be purchased for $299, with a mail-in rebate cutting that by a further $20 to $279.”

St3ve
Gäst
St3ve

Patetiska jävlar AMD !!!

Jonatan 1234567890
Gäst
Jonatan 1234567890

[quote name=”LoppanH”]Köpte ett AMD kort en gång hette väl Radeon då men usch vilket skräp det var, visst det va inget värsting å det lyckades visa t.ex buskarna i mitt spel (Vietcong) men det var en trött sak så jag fick lagg istället fast det här var på tiden när jag visste ännu mindre om pc men efter det så är det Nvidia som sitter i min spelburk och ASUS har jag bestämt att det ska vara också av nån okänd anledning men dom har funkat bra för mig.[/quote]Okej så du köpte ett budgetkort från AMD och det presterade också… Läs hela »