AMD har haft fortsatta motgångar de senaste veckorna när företagets grafikkort fått svårt att hävda sig prestandamässigt i två av årets största spelsläpp – Project Cars och nu senast The Witcher 3: Wild Hunt. Grafikkortstillverkaren har efter vissa påtryckningar nu utlovat en ny betadrivrutin som ska förbättra läget.

Project Cars och The Witcher 3: Wild Hunt är två av inte bara vårens utan årets största spellanseringar som båda möts av mycket goda vitsord från kritiker och spelare. Gemensamt för de båda spelen är att de bjuder på riktigt imponerande grafik och är krävande för ditt grafikkort. Båda spelen har samtidigt till viss del använt sig av Nvidia-utvecklade grafiktekniker där Project Cars bland annat nyttjar Physx-accelerering medan The Witcher 3 använder sig av Nvidia Hairworks för mer realistisk päls- och hår-rendering.

I slutändan har det visat sig att AMD i flera fall levererat förvånansvärt undermålig prestanda i båda spelen. Medan spelutvecklarna Slightly Mad Studios och CD Project Red samt AMD och Nvidia pekat fingrar åt varandra har faktum kvarstått att AMD inte kunnat leverera en förväntad prestandanivå i de båda spelen.

Tillfällig lösning för att aktivera Hairworks på Radeon-kort

Till viss del har användare själva löst problemen där man i bland annat The Witcher 3 lyckats aktivera Hairworks på AMD-kort med förvånansvärt liten prestandaförlust, detta genom att samtidigt sänka spelets tesselleringsfiltrering. Ett förvånansvärt enkelt och smidigt hack som AMD själva rekommenderat som tillfällig lösning.

TheWitcherSettings
Ändra tesseleringsnivån till maximalt 8x för Hairworks i The Witcher 3 utan kraftiga prestandaförluster.

Nu lovar AMD samtidigt bättre prestanda och kompabilitet för båda titlarna i en ny betadrivrutin. Catalyst 15.5 Beta ska rullas ut nästa vecka och som AMD själva skriver i sin supportavdelning på sin webbplats är det med optimerad prestanda och förbättrad bildkvalité.

Källa: AMD

Läs även:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
metalmumin-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

Inte riktigt okej i ett spel att en funktion som fungerar utmärkt på alla grafikkort bara är tillgänglig för ett visst märke. Fulspel är vad det är.

metalmumin
Gäst
metalmumin

[quote name=”-Boris-”]Inte riktigt okej i ett spel att en funktion som fungerar utmärkt på alla grafikkort bara är tillgänglig för ett visst märke. Fulspel är vad det är.[/quote]
Det är lika mycket fulspel som att MATLAB endast har stöd för NVIDIA CUDA gpu stöd.