Allt fler rapporter om konstigt USB-beteende hos moderkort med 500-seriens styrkretsar dyker upp på forumet Reddit och AMD tar nu tag i saken och samarbetar med forumets användare för att hitta en lösning.

Moderkort med den senaste generationens styrkretsar verkar ha ett problem med att anslutna USB-enheter tappar anslutning utan förvarning. Detta problem har på kort tid gått från att vara okänt till att ha dragit igång en rejäl diskussion på forumet Reddit. En diskussion vars forumtråd dragit ihop över 650 kommentarer hittills. Detta har nu lett till att AMD dragit igång en utredning av problemet tillsammans med forumets användare.

AMD menar att det rör sig om ett relativt lågt antal drabbade användare. Utifrån Reddit-tråden verkar det dock som att problemen kan dyka upp hos både X570 och B550-styrkretsarna och hos olika USB-generationer och standarder. Till stor del ser det ut som att problemet kunnat återskapas hos VR-headsets och DAC-enheter. Även om det inte är de enda enheterna problemet rapporterats hos.

AMD:s officiella Reddit-konto har bett the drabbade användarna att förklara sina problem så detaljerat som möjligt. Det kan även krävas att användare delar med sig av loggfiler, hårdvaruuppsättningar och information kring hur de lyckats återskapa problemen. Vill man inte göra detta över ett internetforum finns AMD:s supportsida tillgänglig för återkoppling.

I skrivande stund är det fortfarande många frågetecken som kvarstår kring problemen. Förhoppningsvis lyckas AMD lista ut vad som orsakar detta och presenterar en lösning inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid