AMD har nu valt att avliva sin teknik kallad StoreMI som enkelt förklarat slår ihop lägre presterande SSD-lagring eller internminne i ett försök att öka prestandan. Företaget lovar dock att en ny teknik ska vara på väg.

När AMD introducerade moderkort med 400-seriens styrkretsar introducerades även tekniken ”StoreMI”, som är en slags AMD-märkt version av FuzeDrive. Tekniken låter användare av kompatibla moderkort slå ihop lagringsenheter med låg prestanda, med ett systems internminne eller SSD-enhet, för att öka läs- och skrivhastigheter.

Ersättare på väg

AMD har bekräftat att StoreMI är dött. Från och med den 31 mars finns funktionen inte längre att ladda ner. Anledningen är att AMDs kontrakt med skaparen av tekniken, Enmotus, har löpt ut. AMD har däremot en ersättare på väg.

Ryzen 3 2300X AMD Ryzen 5 3600X Ryzen 5 3500 X AMD

Exakt när den nya tekniken blir tillgänglig är i skrivande stund okänt. Företaget nämner i sitt blogginlägg att lanseringen kommer att ske någon gång under årets andra kvartal. AMD:s avtal med Enmotus, som står bakom StoreMI, har gått ut och AMD har således valt att utveckla en egen teknik för samma ändamål.

Exakt vilka funktioner denna AMD-exklusiva nyhet kommer att erbjuda är i skrivande stund oklart. Däremot finns teknikens nuvarande mjukvara fortfarande tillgänglig att ladda ned via företagets hemsida. Den som i dagsläget använder StoreMI kommer att ha möjligheten att nyttja tekniken utan problem. Däremot kommer framtida iterationer av mjukvaran för tekniken inte vara tillgängliga att införskaffa via AMD:s hemsida. Således har inte tekniken något officiellt stöd från tillverkaren.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid