AMD avslutar arbetsveckan med en ny drivrutin i form av Radeon Software Adrenalin Edition 18.9.3 som ska leverera bättre prestanda i Assassin’s Creed: Odyssey och stöd för Forza Horizon 4.

Helgen inleds med drivrutiner från både det gröna och det röda laget. Nvidia har lanserat drivrutinen Game Ready 411.70 WHQL och AMD är inte sämre och har nu släppt drivrutinen Adrenalin Edition 18.9.3 lös.

AMD:s drivrutin kommer likt Nvidias med ökat stöd för de kommande spelen Assassin’s Creed: Odyssey och Forza Horizon 4. Detta tillsammans med ett par mindre buggfixar för användare av Radeon-grafikkort.

Med den nya drivrutinen visar AMD:s interna tester på att användare av grafikkort i form av Radeon RX 580 kan förvänta sig upp till tre procent ökat prestanda i Assassin’s Creed: Odyssey i 1 920 x 1 080 pixlars upplösning.

Även den som använder sig av AMD:s flaggskeppsgrafikkort RX Vega 64 får en prestandaskjuts. Vega 64 ska enligt AMD få upp till fem procent ökad prestanda i Assassin’s Creed: Odyssey i upplösningen 2 560 x 1 440.

På schemat står även några mindre buggfixar. Bland dessa hittas ett problem som orsakat hackiga spelupplevelser när antalet bildrutor per sekund (fps) överskridit den övre gränsen för en bildskärms Freesync-räckvidd. Ett annat problem som åtgärdats är att system med processorer utrustade med 16 processorkärnor upplevt plötsliga omstarter när användare försökt uppdatera från drivrutiner äldre än version 18.8.1.

Drivrutinen Adrenalin Edition 18.9.3 finns att ladda ner via AMD:s hemsida eller genom mjukvaran Adrenalin.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid