AMD har nu släppt en drivrutin som ska åtgärda de problem med äldre speltitlar som ett flertal användare tidigare uttryckt missnöje över.

Inte långt efter att AMD lanserade sin största grafikkortsdrivrutin för år 2017 kallad Radeon Software Adrenalin Edition så började det dyka upp klagomål om att drivrutinen var inkompatibel med äldre spel.

Från början verkade det som att AMD inte skulle lägga tid och resurser på att åtgärda problemen som uppstått. Detta då spelen enligt ett inlägg på AMD:s officiella forum där en AMD-anställd svarat att spelet som forumanvändaren rapporterade problem med är”10 år gammalt och använder sig av en förlegad API”

“This title is from 2007, so we are unlikely to devote any valuable engineering resources to this issue, which is most likely caused by outdated API modules.”

Nu har dock AMD släppt en drivrutinsuppdatering som ska råda bot på de problem som bland annat Command & Concquer 3 Tiberium Wars, Battle for Middle Earth 1&2 samt The Witcher Enhanced Edition upplever efter Adrenalin Editions lansering.

Uppdateringen går att ladda ner via AMD:s hemsida, men den är en så kallad alfa-drivrutin vilket innebär att den inte har testats fullt ut av AMD själva och den rekommenderas därför inte till vardagligt bruk.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid