AMD fortsätter att rulla ut ny drivrutinsuppdateringar och senast i raden är en ny betaversion som ska ge hjälp och prestandaoptimeringar i flera nya tunga speltitlar som Fallout 4, Star Wars: Battlefront och Call of Duty: Black Ops 3. Samtidigt tisslas det om att Catalyst som drivrutinsfamilj nu närmar sig vägs ände.

Catalyst 15.11.1 beta kommer med prestandaoptimeringar för Star Wars: Battlefront, Fallout 4, Assassins Creed Syndicate och Call of Duty: Black Ops III. Utöver dessa optimeringar anges inga konkreta buggfixar. AMD listar dock några kända problem så som:

* Assassins Creed Syndicate & Star Wars: Battlefront – Spelen kan inte starta i fullskärmsläge på vissa bärbara datorer med en Intel-CPU och en AMD-GPU.
* Call of Duty: Black Ops III – Flimmer i grafiken kan uppmärksammans när man kör spelet i DirectX 11 läge och med AMD Crossfire aktiverat.

Betaversionen som släppts bör komma väl till pass för AMD-användare runt om i världen där bland annat det röda lägret haft svårt att hävda sig prestandamässigt i Fallout 4. Nu kan AMD ha förbättrat prestandan på spelen samt lyckats med att hitta en lösning på de kända problemen som de nämner i lanseringsinformationen utav betadrivrutinen.

Crimson kan bli nästa drivrutinsfamilj från AMD

Samtidigt som AMD släpper ännu en ny version av sin välkända grafikkortsdrivrutin är det värt att notera att det kan vara den sista Catalyst-drivrutinen vi ser från AMD.

Läs mer: AMD skrotar Catalyst Control Center – introducerar nya mjukvaran Radeon Software Crimson Edition

Med tanke på att AMD tidigare i november har informerat om en större omstrukturering utav sin grafikdivision kommer det inte som någon större överraskning att AMD sägs arbeta på en ny mjukvara för att förenkla för alla som använder sig av AMD-grafikkort, en mjukvara och drivrutin som alltså AMD döpt till Crimson och som sägs introduceras inom kort.

Källa: AMD

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gambit_2K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

AMD köpt av Ryskt företag, och blivit kommunister confirmed?

Hoppas att crossfire funkar i Fallout 4 nu. Bara 1,5 kvar av arbetsdagen sen kan man hem och njuta av Bostons förfall igen.