AMD har sedan sin lansering av de första DirectX 11 grafikkorten i september 2009 skeppat 25 miljoner kretsar med stöd för den nya grafikstandarden. Det avslöjade AMD i sina räkenskaper för tredje kvartalet 2010 som i vanlig ordning dominerades av röda siffror med en förlust på 118 miljoner dollar.

AMD lyckades trots allt bättre under tredje kvartalet i år om vi jämför med samma period 2009 då företaget rapporterade en förlust på 128 miljoner dollar, men jämfört med andra kvartalet 2010 var det en kraftig försämring när man nu både tappade omsättning och ökade sina förluster.

Trots att AMD fortsätter att rapportera förlustkvartal finns det anledningar till detta, inte minst utbrytningen av GlobalFoundries som kostat AMD hundratals miljoner de senaste kvartalen i kapitalförluster och räntebetalningar. När AMD klarat av sina skulder bör siffrorna se betydligt ljusare ut och om vi bortser från förlustarna associerade med GlobalFoundries hade man visat svarta siffror redan detta kvartalet.

Även om AMD sålt 25 miljoner DirectX 11-kretsar det senaste året hade man under tredje kvartalet tappat 11% av sin omsättning sedan andra kvartalet. Men årsresultatet visar fortfarande på en ökning med 33%. Något AMD garanterat hoppas spetsa ytterligare med sin nya Radeon HD 6000-familj.

hd6800
AMD storsatsar med nya grafikkortsmodeller

AMD ser fortsatt positiva indikationer på processormarknaden där inte minst deras mobila lösningar fortästter att vinna mark. Omsättningen för AMD Computing Solutions ökade med 13% sedan andra kvartalet och fördubblades jämfört med tredje kvartalet 2009, 164 miljoner dollar mot 82 miljoner dollar. Med sin nya mobila Ontario-plattform under utveckling har AMD goda möjligheter att förbättra även dessa siffror, men den stationära marknaden får vänta ytterligare på en uppdatering.

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
flopper
13 Årtal sedan

Jag har ett av dessa 25 miljoner kort 😉

flopper
flopper
13 Årtal sedan

amd lär behöva en bra serie med bulldozer etc..så de går med vinst nån gång ;)=

Bogey
Bogey
13 Årtal sedan

Sjukt att marknaden är så seg på att reagera över vad som ger mest bang for the buck.ATI(Amd) har regerat ovanligt länge nu och då menar jag inte absoluta toppen, utan de kort/ prisklass som säljer mest separat när folk som kan något väljer (alltså inga färdiga Dell/whatever burkar) Intel har väl störst andel sålda gpu´s, men det är integrerat skit som vi struntar i, men remarkabelt nog, ligger väl Nvidia fortfarande på typ dubbla antalet som ATI ? Trots att de inte lyckats med nått de senaste åren (Ja, GTX460 är det bästa de släppt på länge och mycket… Läs hela »

flopper
flopper
13 Årtal sedan

de som är informerade köpte 4000 serien samt 5000 serien av amd.
bara se på en del forum hur många som kör amd.
siffrorna blir ännu större efter 6000 serien.