Small preview image

Vid mässan Reuters Global Technology Summit i New York presenterade AMDs CEO Dirk Meyer sin syn på företagets framtid. Han hoppas och tror att AMDs kärnverksamhet åter skall bli lönsamt i slutet av 2009, ett kraftfullt och aningen vågat uttalande med tanke på den situation världsekonomin befinner sig i. Som så ofta med dessa uttalanden finns det dock en reservation.



Dirk Meyer talade om AMDs kärnverksamhet vilket är utveckling av microprocessorer och närliggande teknologi, i hans kalkyl ingick alltså inte det nystartade GlobalFoundries. För den oinvigde är GlobalFoundries det som tidigare var AMDs tillverkningsavdelning. I mars i år separerade AMD tillverkning och utveckling i två olika bolag, och det är alltså endast utvecklingsdelen detta uttalande gäller. För tillverkningsdelen ser det mörkare ut och man förväntar sig ingen vinst i år.


Ett positivt besked var dock att Meyer uttalade sig och sa att man nu har strömlinjeformat företaget och därmed är färdiga med omstruktureringar och nedskärningar.


Källa: Reuters.com

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid