Small preview image

AMD har nu valt att följa i Intels fotspår för att göra livet lite enkare för alla dess partners genom att försöka skapa något av en standard för de rådande moderkorten. Till skillnad från Intel så gör dock inte AMD egna moderkort, vilket i sannings namn inte heller Intel gör men de låter dock andra tillverka referenskort åt dem, men AMD har dock tillverkning av referenskretsar. Intel gick för några år sedan ut med en policy där de lovade att inga överraskningar skulle dyka upp inom en viss tidsram.



På så vis kunde deras partners lugnt luta sig tillbaka och inte vara oroliga över att Intel skulle släppa något nytt som skulle göra livet surt för konsumenterna då de nya produkterna inte fungerade med de existerande från olika tredjepartstillverkare.


AMDs planer är dock än så länge bara på planeringstadiet och även om vi hoppas att de lyckas så känns det som om de har en betydligt mer komplex historia framför sig än Intel hade då de faktiskt har egna chipsets medan AMD är helt beroende av att tredje part utvecklar och designar sina egna styrkretsar, utifrån AMDs mallar.


Källa: The Inquirer

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid