Small preview image

AMD sitter i en lite jobbig sits för närvarande. Man lanserade nyligen sin nya serie av desktopprocessorer, Phenom II X4, som med sin nya 45nm tillverkningsteknik ska locka mainstream kunder till AMDs plattformar. Flaggskeppet, Phenom II X4 940, fick en prislapp på knappt 3000 kronor och kunde på detta sätt konkurrera i pris/prestanda med Intels nya processorer. Men som väntat har Intel svarat på detta genom att sänka priserna för sina fyrkärniga processorer, Core 2 Quad och Core i7.



Intel har sänkt priserna med mellan 16% till 40% vilket helt plötsligt satt AMDs Phenom II X4 processorer i ett nytt läge där varken prestandan eller priserna legat rätt till jämfört med Intels produkter.


AMD har nu svarat på detta med en egen prissänkning, bara 12 dagar efter den ursprungliga lanseringen av plattformen. Priserna på de två Phenom II X4 har sänkts med runt 17% och de flesta svenska butiker har redan börjat uppdatera sina produktdatabaser med de nya priserna.


AMD Phenom II X4 940 Black Edition kostar numera runt 2500 kronor medan Phenom II X4 920 går att få tag på för runt 2150 kronor. Vilket tillsammans med billiga DDR2-minne och Socket AM2+ moderkort faktiskt ger en riktigt prisvärd plattform.


Om priskriget mellan AMD och Intel slutar här återstår dock att se.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments