AMD som har en lång historia med TSMC sägs nu vara på väg att vända sig även till Samsung för att säkra ytterligare en produktionsplats för sina kretsar.

AMD har under flera år arbetat med TSMC för tillverkning av komponenter till produkter som Ryzen-processorer, Radeon-grafikkort och innanmätet av den senaste generationens spelkonsoler. Nu ryktas det dock att det röda laget kommer att ta hjälp av ytterligare en kretstillverkare i form av Samsung.

Exakt vad för produkter Samsung skulle tänkas stå för tillverkningen av är oklart. Spekulationer menar dock att det kan röra sig om APU-enheter och grafikprocessorer för grafikkort som inte placeras sig i de översta segmenten.

Anledningen till detta ska enligt sydkoreanska Clién (översatt till engelska av Harukaze5719 @ Twitter) vara att TSMC helt enkelt är fullbokade. Istället för att då lägga ännu mer tryck på tillverkaren ska AMD då ha börjat överväga detta nya samarbete för att avlasta och sprida ut produktionen mellan olika platser.

Denna information är som tidigare nämnt endast ett rykte. Harukaze5719 menar att författaren av ursprungsartikeln i Sydkorea är känd som en trovärdig källa. Däremot har varken AMD eller Samsung varken bekräftat eller avfärdat ryktet så just nu kan vi bara vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid