Nu har ”Der8auer” bevisat än en gång att AMD Ryzen Threadripper ser ut att vara i grund och botten samma produkt som AMD:s serverlösning ”Epyc”.

Det har spekulerats mycket kring AMD Ryzen Threadripper och om dessa produkter i själva verket är baserad på samma lösning som AMD:s serverprocessorer ur familjen ”Epyc”.

När den medföljande värmespridaren på Threadripper för första gången plockades bort så, även den gången av Der8auer upptäcktes det att processorerna har fyra stycken chip på kretskortet, men att endast två av dessa verkar vara aktiverade.
Nu när Der8auer återigen har plockat isär Threadripper och slipat ner dess kretsar så visas det att de två resterande chippen mycket riktigt är skarpa lösningar och inte är där som utfyllnad eller liknande.

AMD Ryzen Threadripper med 32 kärnor?

Det har tidigare spekulerats kring om AMD planerar att i framtiden lansera en Threadripper-processor med samtliga Zeppelin-kretsar aktiverade och alla 32 processorkärnor tillgängliga. Något som nu verkar vara genomförbart från AMD:s sida, om det inte är så att Threadripper, som från början var ett sidoprojekt, i själva verket är Epyc-processorer med två kretsar som visats sig vara sub-par och därför inaktiverade.

Visar det sig däremot att de två inaktiverade Zeppelin-kretsarna på hårdvarunivå fungerar lika väl som de resterande två så kan vi komma att se en AMD Ryzen Threadripper-processor med 32 kärnor och 64 trådar. Dock på en mer begränsad plattform än AMD:s Epyc-processorer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
cool math gamesJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Threadripper bygger på ett annat substrat än Epyc. ”Extrakretsarna” är inte elektriskt inkopplade, hävdar en AMD-anställd via twitter. De är där enbart som stöd för värmespridaren.

JB
Medlem
JB

Finns ju inget som motsäger att Amd vid ett senare tillfälle (TR V2) kan byta strategi och ”sätta dit” (och koppla) två stycken fungerande (istf DUMMY-) kretsar, men det handlar iofs också om hur EPYC utvecklas. /jb

cool math games
Gäst

Threadripper är baserat på ett annat substrat än Epyc. Tack för den nya.