Efter lanseringen av Ryzen 3000 verkar AMDs försäljning gå riktigt bra. Nu kommer de första rapporterna om att AMD har tagit över ledarflaggan i delar av Asien, samtidigt som Intel saknar lågpriskonkurrens.

Ryzen 3000 har fått bra mottagande från recensenter och nu verkar den nya generationen av CPUer från AMD göra verklig skillnad för företagets försäljning. Nu kommer tidiga försäljningsrapporter från flera länder i Asien som pekar på att AMD håller på att ta över.

Ryzen 3000 tar AMD till majoritet

Danawa Research i Sydkorea driver flera stora återförsäljare och har publicerat försäljningssiffror för juli månad fram till och med den 11 juli. Siffrorna visar en kraftig förändring på måndagen efter lanseringen. Den 10 juli överskred AMD 50 procent av försäljningen och ligger alltså nu ett par procentenheter framför Intel i Sydkorea.

AMD tar över majoritet

Danawa har också publicerat ett intressant diagram som visar försäljning per modell. Diagrammet visar visserligen att Intel Core i5-9400F fortfarande dominerar den sydkoreanska marknaden men att Ryzen 3700X inte ligger långt efter. Efter den kommer Ryzen 3600 och först efter Ryzen 2600 hittar vi 3900X. Det är inte förvånande att det är mellanklass-processorerna som dominerar men siffrorna är ändå intressanta och troligen mer detaljerade än vad vi någonsin kommer att få se från AMD.

Intel skyller på låga priser

BCN Ranking är ett analysföretag som har publicerat siffror för försäljning av CPUer från flera stora återförsäljare i Japan. Diagrammet som publicerades redan för någon vecka sen visar marknadsandelarna från oktober 2018 till juni 2019. De visar att AMD hade tagit över majoriteten av försäljningen i Japan redan innan lanseringen av Ryzen 3000 och att de gått från 27,9 procent till 50,5 procent av marknaden på åtta månader. Intel Japan har kommenterat utvecklingen i Japan med att den beror på AMDs starka försäljning i lägre prissegment och att Intel inte kommer att ha produktionskapacitet för att satsa på dessa prisklasser förrän i slutet av 2019.

Försäljningsökningen den senaste veckan beror givetvis på AMDs nya lansering. Den verkar samtidigt vara en av AMDs mest lyckade lansering på många år och försäljningssiffrorna visar att AMD har haft tillräckligt många exemplar tillgängliga för att dra nytta av uppmärksamheten. Det är inte säkert att de nya siffrorna kommer att hålla i sig över tid men nu har vi i alla fall fått de första indikationerna på att Intel har ett seriöst försäljningsproblem framför sig.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
stefan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
MasteRswe
Medlem
MasteRswe

Stora anledningen måste vara att många är trötta på Intels. Innan AMD kunde vara med så hände nästan ingenting på CPU sidan.