AMD firar 50 år som företag och förbereder tillsammans med sina partnertillverkare en uppsättning specialutgåvor, bland annat en jubileumsprocessor som bygger på Ryzen 7 2700X som nu bekräftats vara identisk med originalet specifikationsmässigt enligt kinesiska återförsäljare.

2019 markerar att AMD funnits som företag i 50 år. För att fira detta planerar företaget samt dess partnertillverkare att lansera jubileumsprodukter i begränsade utgåvor. Bland dessa produkter finns bland annat grafikkortet Radeon VII med nytt färgschema och en begränsad upplaga av processorn Ryzen 7 2700X.

Tidigare har det varit oklart om AMD planerade att skruva upp klockfrekvenserna på jubileumsprocessorn jämfört med originalet. Likt Intel gjorde när tillverkaren lanserade processorenheten Core i7-8086K Anniversary Edition. Medans vi tidigare har sett renderingar av AMD:s jubileumsprocessors specialdesignade värmespridare har vi inte fått några bekräftelser angående klockfrekvenser förrän nu.

Kinesiska återförsäljare har börjat lista jubileumsprocessorn och enligt de två hemsidor som för närvarande har produktsidor för processorn kommer Ryzen 7 2700X 50th Anniversary Edition inte att skilja sig från originalet specifikationsmässigt.

Det rör sig således endast om en produktförpackning som har fått ett omarbetat utseende med guldfärgade detaljer. Istället för den tidigare röd/orange färg som prytt Ryzen-processorers förpackningar sedan första lanseringen av arkitekturen Zen. Detta tillsammans med den tidigare nämnda specialdesignade värmespridaren som får en lasergraverad autograf från AMD:s VD Dr. Lisa Su.

Medans AMD:s jubileumsprocessor således inte ser ut att bli annat än en Ryzen 7 2700X med ett par estetiska förändringar kan den fortfarande vara ett fint samlarobjekt för den hängivna AMD-fantasten. Den som förväntade sig några ökade klockfrekvenser eller dylikt ser dock ut att få vända sin fokus mot andra produkter.

AMD förväntas enligt en tidigare läckt PR-bild att sjösätta sina jubileumsprodukter den 29 april.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Magnus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Magnus
Medlem
Magnus

Vilken besvikelse, här hade AMD ett perfekt tillfälle och tid att samla in bra binneds och släppa en 2800x med högre klockfrekvens och turbo. Verkar inte vara prisvärt att köpa en jubileums processor jämfört med en 2700x. Skulle inte förvåna mig om den kostar ca. 1000:- mer.