En ny rapport från Igor’s Lab hävdar att ett ingenjörsexemplar av AMD:s kommande Zen 3-baserade processorenhet som kan komma att kallas Ryzen 9 4950X kan nå en turbofrekvens på 4,8 gigahertz.

AMD har gång på gång bekräftat att nästa generations Ryzen-processorer baserade på arkitekturen Zen 3 kommer att lanseras innan årsskiftet. Dock har det varit relativt tunt på information angående den kommande processorserien. Däremot har vi en ny rapport från Igor’s Lab som förhoppningsvis ger oss den första inblicken i en av de kommande processormodellerna.

Mer specifikt handlar det om ett ingenjörsexemplar av en processor som kan komma att bära namnet Ryzen 9 4950X. Inte helt förvånansvärt sägs det röra sig om en uppföljare till dagens 16-kärniga processor Ryzen 9 3950X. Denna informations kommer från ingenjörsexemplarets benämning ”100-000000059-52_ 48/35 _ Y” där vi sedan tidigare läckor av denna typ kan utröna att det rör sig om en basfrekvens på 3,5 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 4,8 GHz.

Värt att ha i åtanke är att detta fortfarande är ett ingenjörsexemplar. Detta innebär att processorenheten inte är helt färdigutvecklad ännu och klockfrekvenserna kan komma att skilja sig en aning när det väl blir dags för lansering.

Kärnspecifik spänningsreglering hos Zen 3?

Igor’s Lab menar även att man kommit över information om en funktion som ska introduceras med den kommande processorarkitekturen. Likt Intels processorarkitektur kan Zen 3 komma att få möjligheten att justera spänningen hos varje individuell processorkärna.

Avslutningsvis har ett nytt rykte angående namnet hos den kommande produktserien börjat cirkulera. Chipphell-användaren wjm47196 hävdar att AMD kan komma att kalla de kommande Zen 3-processorerna för Ryzen 5000-serien istället för 4000-serien. Detta då företaget nyligen introducerat APU-enheter baserade på Zen 2 under Ryzen 4000-serien. Chipphell-användaren menar att AMD då kan komma att kalla den tidigare omnämnda 16-kärniga processorn som Ryzen 9 5950X för att bättre särskilja de två produktserierna.

I vanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information. AMD har inte avtäckt den kommande processorserien officiellt och företagets exakta planer för den Zen 3-baserade familjen är något som återstår att få svart på vitt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid