En ny rapport hävdar att AMD som ska ha planerat att lansera sin Ryzen 4000-serie under september eller oktober månad ska ha skjutit upp sina lanseringsplaner till någon gång under tidigt nästa år.

Trots att det inte bekräftats officiellt har tidigare rykten hävdat att AMD planerar att lansera sin Ryzen 4000-serie av processorer under september eller oktober månad. Det allra senaste ryktet kring processorserien hävdar dock att så blir inte fallet.

Enligt den taiwanesiska industritidningen DigiTimes ska AMD ha försenat sin lansering av processorserien baseras på arkitekturen Zen 3 till tidigt nästa år.

Enligt DigiTimes ska förseningen inte ha någonting att göra med tekniska problem när det kommer till att färdigställa de nya processorerna. Ryktet hävdar att anledningen egentligen är fortsatt medioker konkurrens från rivalen Intel och den fortsatt höga efterfrågan på processorer ur Ryzen 3000-serien.

Zen 4

Enligt Twitter-användaren kallad ”RetiredEngineer” ska AMD sedan lanseringen av styrkretsen B550 denna månad ha skiftat sin fokus på lanseringen av styrkretsen A520. Detta tillsammans med att AMD:s pris/prestanda-ratio jämfört med konkurrenten Intel ska ha fått företaget att vänta med sitt nästa ess i rockärmen.

Huruvida detta rykte visar sig stämma eller ej återstår att se. I vanligt ordning rekommenderas en ordentlig nypa salt tillsammans med rykten eller spekulationer som inte blivit bekräftade.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Od1nMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Od1n
Medlem
Od1n

Detta rykte kan vara sant om tidigare rykten kring Huawei stämmer att TSMC vill tillverka så många kretsar som möjligt medan det är möjligt och att andra riktar om sin kapacitet.
Det blir även ledig kapacitet som Huwaei skulle ha reserverat vilket kan ge AMD massor med 5nm i förtid om de så önskar.
Jag undrar om Nvidia har tur i vanlig ordning och får den kapacitet det önskar på 7nm pga att sanktioner mot Huwaei.

Morkul
Medlem
Morkul

Nvidias 30-serie som beräknas komma till hösten finns det redan bekräftade uppgifter om att det kommer använda TSMC’s 7nm node. Sedan är det ju också bekräftat att Nvidia håller har samarbete med Sasung där det redan finns 5nm chip men det är ju ultra low power grafik chip. Skulle dock inte förvåna mig om AMD försenar Ryzen 4000-serien i stort sätt bara för att de kan och vill inte konkurrera ut sig själv. Även om AMD har stora marknadsandelar just nu och försäljningen går hyggligt så är datormarknaden i stor svacka redan innan Corona. Corona har gjort försäljningen ännu trögare… Läs hela »

Od1n
Medlem
Od1n

Det fanns uppgifter om att nvidia tänkte tillverka på både TSMC och Samsung och att nvidia inte lyckats reservera tillräcklig kapacitet hos TSMC 7nm.
Men nu när Huawei reserverade tillverkning blir tillgänglig så kanske nvidia får tillräcklig tillverkningskapacitet hos TSMC.
Att Sanktioner mot Huawei skulle spela nvidia i händerna när de misslyckats att reservera tillräcklig tillverkningskapacitet vore den typ av tur nvidia brukar ha att allt går deras väg oavsett.