Enligt nya uppgifter kommer AMD att lansera ”Pinnacle Ridge” – andra generationens Ryzen-processorer tillsammans med 400-seriens moderkort i mars.

Att AMD jobbar på en uppfräschning av sin Zen-arkitektur och sina Ryzen-processorer har vi vetat under en tid.

Nu ska återförsäljare i Japan som fått information från längre fram i ledet ha bekräftat att det är mars månad som processorerna och moderkorten kommer att lanseras i. Tidigare har vi bara vetat att AMD siktar på en lansering i det första kvartalet med spekulationer som gissat på en lansering i februari månad.

Dessa nya processorer går under kodnamnet ”Pinnacle Ridge” och är då inte baserade på arkitekturen Zen 2, utan baserade på den första Zen-arkitekturen med en förbättrad tillverkningsprocess.

AMD Pinnacle Ridge

Om Pinnacle Ridge kommer att ha några speciella egenskaper jämfört med den första generationen (Summit Ridge) har AMD inte avslöjat ännu.
Dock vet vi att AMD kommer att nyttja en 12-nanometersteknik för tillverkandet, en krympning jämfört med 14 nanometer för Summit Ridge.

Denna krympning förväntas lägga en grund för högre klockfrekvenser med en minimal ändring på strömförbrukningen jämfört med första generationen.

Tillsammans med de nya processorerna så kommer AMD att lansera två olika chipset för moderkort. Det är X470 och B450 som tar över efter nuvarande X370 och B350.

Dessa nya moderkort och processorer använder sig av den existerande sockel AM4. Dock om det kommer att finnas kompatibilitet med de nya moderkorten och första generationens Ryzen-processorer är oklart.
Vid skrivande stund är det även inte bekräftat hur kompatibiliteten med de nya processorerna och 300-seriens moderkort ser ut.

400-seriens moderkort kommer med stöd för AMD:s ”Raven Ridge” APU:er. Något som krävde en BIOS-uppdatering på 300-seriens moderkort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
freddeBewise Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bewise
Medlem
Bewise

Fan, hade hoppats på en tidigare lansering, självklart så släpps raven ridge också senare. Urk.

fredde
Gäst
fredde

kommer man kunna köpa dom i sverige i mars?