I vad som sägs vara en läckt bild från en presentation av Gigabyte listas en hittills okänd styrkrets från AMD känd som Z490 och har platsen ovanför X470 på totempålen.

Hemsidan Videocardz har publicerat en bild som hävdas vara tagen från en presentation från företaget Gigabyte. Bilden listar AMD:s olika aktuella styrkretsar och deras specifikationer.

Bilden listar den nya styrkretsen X470 och även en sedan tidigare okänd styrkrets. Denna mystiska styrkrets går under namnet Z490 och delar många specifikationer med X470, dock kommer den utrustad med fler PCIe-banor.

Z490

Z490 kan liknas vid X470 på steroider. Styrkretsarna är som tidigare nämnt mer eller mindre identiska rent specifikationsmässigt. Bortsett från att den mystiska styrkretsen ska komma utrustad med fyra extra PCIe-banor. Något som kommer väl till hands för användare med flera grafikkort i samma system, ett stort antal M.2-enheter eller dylikt.

Hur pass äkta denna bild visar sig vara återstår att se. Videocardz som var snabba med att publicera bilden påpekar att den från början ska ha delat på forumet PCEva och kräver ett betalt medlemskap för att ses. Innan bilden bekräftas vara sann eller falsk så är det enda som finns att gå på texten längst upp i bilden. Textens typsnitt matchar det Gigabyte använder med sitt varumärke ”Aorus”, men för tillfället är det bäst att ta det hela med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid