Inför sin lansering så är AMD RX Vega ute på en kortare världsturné, och i Budapest så ställdes grafikkortet mot Geforce GTX 1080 i flertalet speltitlar.

Nu är det endast ett fåtal dagar innan AMD ska officiellt visa upp sina nya grafikkort i familjen RX Vega. Innan grafikkorten gör sin debut under Siggraph 2017 i slutet av månaden så har AMD tagit med sig RX Vega på en mindre världsturné för att bygga upp hype.

I helgen drog turnén igång och första anhalten var Budapest, Ungern. Efter eventet i helgen så läckte Reddit-användaren ”szunyogg” lite information om vad som försiggick bakom dörrarna i Budapest.

AMD RX Vega ställdes mot Geforce GTX 1080

AMD hade ställt upp två stationer med en dator vid vardera, båda datorerna var byggda runt en Ryzen 7-processor och var identiska specifikationsmässigt förutom just grafikkorten. Ena datorn var utrustad med ett Geforce GTX 1080 och den andra var utrustad med av de kommande RX Vega-modellerna.

Deltagare fick sedan prova att själva att spela bland annat Battlefield 1 och Sniper Elite 4 på de båda datorerna för att se om det gick att peka ut vilken dator som var utrustad med vilket grafikkort.

Mest intressant är kanske inte att RX Vega ställdes mot GTX 1080 (icke Ti), utan att AMD klargjorde att AMD-systemet hade en prislapp cirka 300 dollar lägre än motsvarigheten med ett GTX 1080. Det är dock oklart om AMD räknade in prislapparna för de datorskärmar som användes i ekvationen, då Freesync-skärmar tenderar att vara snäppet billigare än skärmar utrustade med Nvidias G-Sync.

Båda de skärmar som användes var identiska i storlek och upplösning, dock var modellnumren övertäckta och kunde därför inte bekräftas. Visar det sig att AMD inte räknat med priserna för skärmarna i priset så kan RX Vega komma att få en väldigt slagkraftig prislapp när grafikkorten väl lanseras.

Officiella priser för RX Vega förväntas bli offentliga i samband med lanseringen närmare månadsskiftet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Daniel LundqvistZapp Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Zapp
Medlem
Zapp

Känns föga troligt att det skulle kosta 199 USD? Så det är nog med all sannolikhet hela systemet som
AMD räknar med. Men låt säga att det faktiskt presterar som ett 1080, och kostar låt säga 100 USD
mindre, så är det fortfarande ett bra pris.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Det var ju väntat att de skulle positionera den mot 1080 och inte 1080ti, men lite trist är det allt ändå.