Den senaste tiden rykten angående kommande grafikkort får nu sällskap av ett som säger att AMD:s förbereder en modell vid namn Radeon RX 6900 XTX. En uppiffad variant som sägs blir snabbare än utmanaren Geforce RTX 3090.

Vad som sägs vara de första bitarna information angående en kommande grafikkortsmodell från AMD vid namn Radeon RX 6900 XTX har nu börjar cirkulera. Ett grafikkort som det ryktade RTX 3090 Super bygger vidare på originalmodellen för att klämma ut ännu mer prestanda.

Till skillnad från RTX 3090 Super ska det dock inte handla om några extra beräkningsenheter eller dylikt hos RX 6900 XTX. Här sägs det istället handla om den handplockade grafikprocessorn Navi 21 XTXH och snabbare videominne.

Enligt ovanstående bild som påstås vara en läckt presentationsbild ska AMD:s ryktade grafikkort komma med en total beräkningskraft på 24,93 TFLOPS. Inte ett gigantiskt dagens RX 6900 XT och dess 23,04 TFLOPs men fortfarande markant då det i princip endast ska röra sig om högre klockfrekvenser. På tal om klockfrekvenser ska den maximala turbofrekvensen här ligga på 2 435 MHz jämfört med originalets 2 250 MHz. En ökning på åtta procent vilket stämmer överens med ökningen i beräkningskraft.

När det kommer till videominnet ska det fortfarande röra sig om 16 GB sett till mängden. Däremot hävdar ryktet att det nu ska vara 18 Gbps-minnen istället för 16 Gbps. Vilket innebär en potentiell maximal bandbredd på 576 GB/s. En ökning på 12,5 procent över referensmodellen.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med rykten. AMD har i dagsläget inte bekräftat att en tredje variant av RX 6900 XT är på väg och den så kallade RX 6900 XTX är i skrivande stund således inte mer än ett relativt löst rykte. Skulle bilden som cirkulerar faktiskt komma från en presentation för grafikkortet får vi förhoppningsvis mer information inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments