I väntan på lansering och testexemplar av Polaris och Radeon RX 480 skymtas nu de nya grafikkorten med tillhörande kylare på ett rullband hos XFX.

Vi väntar spänt på att få sätta tänderna i Radeon RX 480 och se vad AMD:s nya mellanklasskort går för, och nu börjar vi få se mer av hur varianterna från AMD:s partnertillverkare kommer se ut.

Nu har nämligen Videocardz kommit över bilder från en av XFX fabriker, där en rad RX 480-kort ligger på ett rullband på väg till förpackning. Korten syns med undersidan uppåt, och vi kan notera en svart täckplatta i metall, med utstansade hål för ventilation och montering. Vi kan även notera fläktöppningar längst bak, vilket ger en antydan om att det trots allt rör sig om ett kort kretskort. Värt att notera är att det verkar röra sig om en referenskylare, men kompletterad med ett bakstycke i metall.

141b

En annan bild, från Chiphell, visar vad som ser ut att vara referensvarianten av RX 480, men med delar av kylarlösningen avmonterad. Här blottas Polaris 10-kretsen, samt den svarta fläkten i bakkant.

Den officiella lanseringen av RX 480 förväntas ske mot slutet av månaden, med butikstillgänglighet under juli månad beroende på modell. Vi återkommer med mer information om Polaris och RX 480 i takt med att den dyker upp.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AndersFlyfisherman Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Flyfisherman
Medlem

Oj, det var det värsta jag sett! Efter att ha arbetat mer än 20 år inom Elektronikproduktions-industrin kan jag direkt säga att om bilden ovan stämmer från XFX fabrik skulle jag aldrig i världen köpa något som är producerat på den fabriken. Och jag harsett många, både inom och utanför Sverige, i både Europa, Asien och Usa. Det hela ser ut skitigt, ingen ESD protected area (EPA) om man tittar noga och överlag ser väldigt slitet och gammalt ut. Detta påminner mest em en elektronikfabrik från 80-talet, även om dom naturligtvis har moderna elektronikindustrins-utrustningar på andra ställen. Under all kritik… Läs hela »

Bewise
Medlem
Bewise

Instämmer