AMD har nu bekräftat att så kallade ”Big Navi” baseras på grafikarkitekturen RDNA 2 och kommer att lanseras i form av dedikerade grafikkort innan det blir dags för lansering av nästa generations spelkonsoler.

AMD deltog nyligen i konferensen ”Bank of America Securities Global Technology Conference” där företaget representerades av finansansvariga Devinder Kumar. Under konferensen passade Kumar på att tala om AMD:s planer inför lanseringen av grafikarkitekturen RDNA 2.

Enligt Kumar ska arkitekturen RDNA 2 som tidigare bekräftat driva nästa generations spelkonsoler från Microsoft och Sony. Däremot nämndes det att arkitekturen kommer att hitta sin väg till datorer innan det blir dags för lansering av dessa spelkonsoler.

Enligt Kumar kommer beryktade ”Stora Navi” bli en så kallad halo-produkt. Detta innebär att det förmodligen rör sig om en produkt där AMD inte håller tillbaka när det kommer till prestanda. Det kan även innebära att det kommer att röra sig om ett väldigt dyrt grafikkort.

””Enthusiasts love to buy the best, and we are certainly working on giving them the best.” – Devinder Kumar, AMD.

AMD ser således ut att ha siktet inställt på att ta sig an Nvidias högpresterande grafikkort med denna ”Big Navi”. Dessvärre delades inga detaljer om grafikkortet i sig.

RDNA 2 kommer även att återfinnas i AMD:s kompletta produktutbud. Allt från högpresterande grafikkort till instegsenheter och APU:er. Exakt när detta kommer att ske återstår dock att se. I dagsläget har AMD inte bekräftat något exakt lanseringsfönster för grafikarkitekturen. Klart står dock att vi kommer att se RDNA 2 i datorer innan november/december i år. Huruvida det handlar om en faktiskt prisvärd enhet eller något som är dyrt mest bara för att vara dyrt går endast att spekulera om i dagsläget.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Man kan nog inte räkna med annat än att Big Navi blir dyr med tanke pa att kretsen enligt rykte komemr att bli 505 mm2, kanske inte som Nvidias toppmodeller, men inte långt ifrån, antagligen.
Samtidigt så verkar det som att AMD lyckats med strålspårning på RDNA2 om dom nu har planer på att med tiden implementera RDNA2 på hela linjen från instegs till top end, samt APU’er.
Ser annars ingen orsak att ha strålspårning som ett värmegenererande bihang på instegs samt APU’er.