AMD:s nya referenskylare som vi endast sett i en ensam renderad bild har nu visats upp ytterligare av en känd Youtube-profil inom teknikvärlden och vi ser ut att ha fått vårt första faktiska foto av kylaren samt bekräftat att AMD även planerar en mindre variant av den kylare som redan avtäckts.

Nyligen avtäckte AMD den nya kylarlösning som ska höra till företagets kommande Radeon RX 6000-serie. Det var dock inte mer än en ensam renderad bild på kylaren vi fick se. Något som Youtube-profilen JayzTwoCents nu har ordnat genom att visa upp en annan vinkel av den nya kylaren samt även en mindre kylarlösning som är på väg.

Ovanstående bilder visar mycket väl den kylare utrustad med tre axialfläktar som AMD avtäckte via Twitter nyligen. Vi fick även den första bilden på vad som ser ut att kunna bli referenskylaren för AMD:s mellan- och instegssegment för grafikkort. Denna kylare utrustad med endast två fläktar och vad som ser ut att vara ett aning kortare kretskort allt som allt.

Jays video innehöll även vad som ser ut att vara det första faktiska fotografiet på AMD:s nya referenskylare för de mer tyngre enheterna.

Det faktiska fotot visar inte mycket mer än vad vi redan sett från den första renderade bilden. AMD håller sig till ett färgschema med svart, rött och silver hos kylaren och vi kan även se klart och tydligt att just den enhet som fastnat på bild drivs med hjälp av dubbla 8-pin kontakter.

Informationen kring AMD:s kommande grafikkortsgeneration är fortsatt sparsmakad. Företaget har bekräftat ett Radeon-fokuserat evenemang med 28 oktober. Däremot verkar det som att vi får leva på lite småbitar information, spekulationer och potentiella läckor fram till dess.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Första reaktionen när jag såg renderingen var att det var snyggt och stilrent, lite som en hottad Radeon VII, men sen började eftertanken ”Har jag inte sett detta tidigare?”, något även youtuber’s fått upp ögonen för. Vet inte om det är en medveten eller omedveten efterapning av Nvidias RTX 2000 serie (troligen det senare), förutom då 3 fläktar mot 2… Den biten kommer säkert AMD fä äta upp till domedag, då dom inte kan säga att vi inte tänkte på det. Då designen måste ha passerat rätt många personer inom AMD innan det gick public, så antingen är dom blinda… Läs hela »