Kommande AMD Radeon RX Vega grafikkorten kommer att bli strömtörstiga enligt MSI, men andra källor hävdar även superb prestanda per krona.

Vi börjar närma oss lanseringen av AMD:s senaste grafikkortsarkitektur Vega för konsumenter, likt 400 och 500-serien grafikkort så får de Vega-baserade grafikkort bokstäverna ”RX” i namnen och ryktas lanseras i flertalet varianter redan från början.

Nu har en marknadschef hos välkända MSI yttrat sig om Vega på det holländska forumet Tweakers med uppgifter om att AMD:s kommande grafikkort kommer att vara riktigt strömtörstiga. Samtidigt hävdas att MSI jobbar på att få ner strömförbrukningen och att lanseringen kommer allt närmare.

Att konsumentgrafikkorten utrustade med AMD:s senaste arkitektur drar en hel del ström borde dock inte komma som en större överraskning då Vega Frontier Edition som förvisso är främst menat för videoredigerare och liknande professionella uppgifter drar 300 watt (W) i sitt luftkylda utförande och hela 375 W i sitt vattenkylda utförande.

AMD Radeon RX Vega levererar fantastisk prestanda per krona

Trots att Vega kan komma att kräva en del av ditt nätaggregat så behöver inte allting vara pest och pina. Enligt Bits And Chips, som kommenterar arkitekturen på Twitter, så kommer de kommande grafikkorten även att leverera riktigt bra prestanda per krona.

Med lite tur så kommer det inte att dröja mycket längre till lanseringen av RX Vega då nya rykten även hävdar att partnertillverkare kan komma att lansera sina versioner av grafikkorten redan under augusti månad.

Värt att ha i åtanke är dock att detta fortfarande är rykten och spekulationer. Under morgondagen så lanseras Vega Frontier Edition officiellt och det är först när olika medier färdigställt sina recensioner av grafikkortet som vi kommer att få se de första verkliga prestandatesterna på AMD:s nya arkitektur. En annan sak värd att ha i åtanke när dessa tester publiceras är att AMD själva har sagt att RX-versionen av Vega kommer att vara snabbare och bättre lämpad för gaming än Frontier Edition, så exakt hur dessa kommer att ställa sig mot grafikkort så som Nvidias GTX 1080 Ti återstår fortfarande att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid