Det är upp till bevis för Radeon RX 480 i NordicHardwares testlabb och inför den fullskaliga recensionen som släpps 29 juni bjuder vi på ett riktigt smarrigt bildgalleri av kortet.

AMD:s mediaembargo för Radeon RX 480 släpps den 29:e juni och fram tills dess ska den röda nykomlingen stressas och svettas i vårt testlabb. Medan vi inte får avslöja några detaljerade siffror eller övrig information om kortets prestanda förrän dess har vi fått tillåtelse att bjuda på lite trevliga bilder.

Vi passade på att ställa Radeon RX 480 framför kameran för att syna kortet där vi i all sin tydlighet kan se hur AMD satsat på ett förhållandevis kort kretskort men med en längre utstickande kylfläns med radialfläkt.

I jämförelse med Radeon R9 Nano samt R9 Fury X är Radeon RX 480 flera centimeter längre men utan sin rejäla kylare är kretskortet i samma storleksklass som flaggskeppet Fury X med sina utrymmessnåla HBM-minnen.

Radeon RX 480 kommer att lanseras den 29:e juni och medan ni väntar på en utförlig recension här på NordicHardware kan ni hitta tidigare rapporter om grafikkortet i nyhetsflödet nedan.

AMD Polaris – Allt om AMD:s nya Radeon-familj

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

22
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
9 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
RedfactionAnton KarmehedMathias AnderssonMorkulAdolf Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseron
Medlem

Yum yum! 😀

Mordin Solus
Gäst
Mordin Solus

Måste säga att kortet ser ju jäkligt snyggt ut iaf!

Morkul
Medlem
Morkul

Nu spelar utseendet absolut ingen roll för mig, när jag kommer köpa nytt grafikkort i höst så är det prestanda i 4k som kommer vara den enda som spelar någon roll.

Men jag måste bara säga att just detta kort ser faktiskt lite plastigt ut. Vet inte vad det är, den där stora tomma gråa, knottriga ytan tilltalar inte mig personligen. Men som sagt skit samma i slut ändan du det aldrig kommer synas.

Steve
Gäst
Steve

Snarare tvärtom, jag tycker det ser plastigt, billigt och riktigt fult ut …

SvenTobak
Gäst
SvenTobak

Oooooooooooo…

Husse Busse
Medlem
Husse Busse

Spännande..tror detta kan vara något som passar min plånbok…

Anwest
Medlem
Anwest

Så peppad på kortet, ska bli kul att se era tester sen! Förstår att vissa kör med chassin som man ser in i, men för min del får kortet se ut hur som helst – bara det levererar 🙂

Johan
Medlem
Johan

Ingen DVI kontakt, tror det är en miss då många fortfarande använder den på sina 144Hz skärmar.

Gustav Gager
Admin

HDMI->DVI kabel kostar 100kr. Det ska nog ordna sig 🙂

Johan
Medlem
Johan

Jaha och får du ut 144Hz via en sådan adapter?
Mig veterligen får du inte det..

Stelthelk
Medlem
Stelthelk

Jag hoppas få se hur det presterar i folding, men man brukar få leta med ljus & lykta efter reviews som visar det.

First-Aid
Medlem
First-Aid

Hur det ser ut bryr jag mig noll om, kommer ändå att byta kylare till Arctic Coolings större kylare, om de nu passar. 600rpm fläkt bör klara det utan problem, även med överklockning.

Axel
Gäst
Axel

Ska bli intressant och se vad för prestanda detta kortet har för pengarna.

Axel
Gäst
Axel

Ska bli intressant och se vad för prestanda kortet har i jämförelse med kostnaden.

Axel
Gäst
Axel

Wopes, råkade skriva två gånger. :s

Adolf
Gäst
Adolf

Superbra att DVI börjas tas bort, dags att röra sig frammåt i utvecklingen, kommer aldrig röra en tjock otymplig DVI-sladd igen efter man köpt DP 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

Problemet är att Displayport är inte helt problemfritt alla gånger. Sitter du i ett rumt fyllt med elektronik så är risken för störningar tämligen stora med displayport, haft detta problemet flera gånger på jobbet. Bytt till svindyra kablar utan att det har hjälpt men så fort vi byter till DVI som har specs med betydligt bättre skärmning som försvinner problemen. Observera att problem kan uppstå redan vid par skärmar, extern DVD, par externa HDD samt par bärbara datorer i samma rum. Så slutsatsen för mig är att jag hellre har DVI kvar ett tag till då det ofta löser problem… Läs hela »

Redfaction
Medlem
Redfaction

När kommer recensionen? Det är ju 29/6 nu!