AMD:s växande familj av Fiji-baserade grafikkort har hittills nått butiker i två format. Snart är det dags för lanseringen av en tredje modell. Det kompakta grafikkortet AMD Radeon R9 Nano väntas erbjuda hög prestanda med låg energikonsumtion i ett litet format. Nu bekräftar AMD:s VD vilken som blir kortets officiella lanseringsmånad.

AMD Radeon R9 Fury X lanserades för ett par veckor sedan med ett blandat mottagande från press och konsumenter. Kortet erbjuder gott om prestanda och snabbt HBM-minne men vissa användare och testare har kritiserat kortet för att ha problem med oljud från sitt vattenkylningssystem. Den som inte vill ha ett vattenkylningssystem kan då istället köpa ett Radeon R9 Fury-kort som också har en Fiji-krets men som erbjuder färre streamprocessorer än Fiji-kretsen i Fury X. I augusti blir det dags för introduktionen av ytterligare ett Fiji-baserat grafikkort. Till skillnad från Radeon R9 Fury väntas Radeon R9 Nano erbjuda Fiji:s fulla antal streamprocessorer utöver luftkylning.

Inget exakt datum ännu

Radeon R9 Nano:s officiella lanseringsmånad bli alltså augusti. Påståendet bekräftades av AMD:s VD Lisa Su under ett samtal med företagets aktieägare i går. Nyheten kommer knappast som en större överraskning för branschen eftersom AMD sedan tidigare bekräftat att kortet kommer att lanseras någon gång denna sommaren. I nuläget vet vi inget mer om Nano:s lanseringsdatum än att det är augusti månad som gäller. Vi vet inte heller så mycket om kortets specifikationer, mer än att det kommer att dra 175 watt och vara cirka 15 cetimeter långt.

AMD Radeon R9 Nano kommer alltså bli AMD:s tredje grafikkort som baseras på Fiji-kretsen. Ett fjärde kort kommer att lanseras i höst utrustat med dubbla Fiji-kretsar.

Källa: Wccftech

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid