Radeon HD 7900-serien väntas lanseras av AMD i början på nästa år men ännu är det något oklart vilka specifikationer den den färska Tahiti-grafikkretsen kommer erbjuda. Nyligen läckta foto indikerar att det i alla fall blir en bredare minnesbuss på 384-bit.

En forumsanvändare på Beyond3D.com har publicerat ett foto som ska föreställa två av AMD:s kommande Radeon HD 7900-kort och även om bilden är något suddig och vi endast ser baksidan av de två korten kan vi konstatera flera intressanta saker.

Först och främst ser korten ut att vara relativt stora, ungefär i samma snitt som dagens singel-GPU flaggskepp Radeon HD 6970. Samtidigt har AMD utrustat båda kort med dubbla PCI Express-strömkontakter (8 + 6 pin) som kan leverera upp till 300 watt. Mönsterkortet är även förberett för dubbla 8-pins strömkontanter samtidigt som man verkar satsa på en riktigt fläskig spänningsdel.

amd7900

Sist men absolut inte minst kan vi räkna till hela 12 stycken minneschip, vilket skulle antyda att kortet, som tidigare rykten pekat på, kommer med en 384-bit minnesbuss. Vilket skulle vara första gången på flera år, senast var med R600, som AMD satsar på en minnesbuss på över 256-bit.

AMD Radeon HD 7000-serien och dess nya Southern Islands arkitektur ska tillverkas med 28 nanometerteknik och lanseringen väntas som sagt ske i början på nästa år. Om bilden ovan föreställer AMD:s nya flaggskepp är svårt att säga, men även om de kort vi ser på butikshyllorna troligtvis kommer skilja sig en del från AMD:s ingenjörsexemplar börjar vi redan få tydliga indikationer på kortens specifikationer.

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Jacob HugossonflopperPsynoKhi0Anton KarmehedCalathea Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kinc
Medlem

Jag ser ”bara” 7 drivers för för den primära spänningsdelen.

flopper
Medlem
flopper

220tdp upp till 300tdp.
gcn tar tydligen en del utrymme.

Marcus Heinemo
Medlem

jag ska erkänna att jag aldrig lärt mig räkna ut minnesbussen efter antal minneschip. Vore intressant att veta. Btw, jag räknar till 11 chip på dessa kort 🙂

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

Hmm… Om man ska gissa komponenterna:
ASUS Crosshair, FX-8150, 2 grafikkort i CrossFire, och ändå ”bara” ett Corsair TX850 för att försörja det hela med ström? Det låter väl inte så farligt.
Det verkar iofs finnas en SSD istället för en mekanisk hårddisk men ändå…
2x GTX 580 lär kräva 1000W minst, om jag minns rätt?

flopper
Medlem
flopper

När finns de i handeln?
När testar ni dem?
När får jag köpa dem?
😆

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”flopper”]När finns de i handeln?
När testar ni dem?
När får jag köpa dem?
:lol:[/quote]
Rykten säger lansering tidigt i januari 😉